Menukaart

Een sfeervol restaurant en partycentrum gelegen aan een unieke locatie op de Veluwe, aan de rand van het prachtige natuurgebied De Imbos en De Posbank.
Ons klassiek en sfeervol ingerichte restaurant biedt 80 zitplaatsen en een gezellige bar waaraan u een aperitief kunt drinken alvorens u aan tafel gaat.

Onze uitgebreide A la Carte kaart is gebaseerd op de Nederlands/Franse keuken. Tevens wordt deze uitgebreid met gerechten van elk seizoen zoals asperges, mosselen en wildspecialiteiten. Op de menukaart vindt u ook diverse vegetarische gerechten.

Aan onze gasten met speciale diëten hebben wij ook gedacht. Zo hebben wij een speciale glutenvrije A la Carte kaart met diverse voor-, hoofd- en nagerechten.
Ook kunnen wij in overleg, met andere dieetwensen rekening houden.
Wij denken graag met u mee.

Uiteraard kunt u voor een heerlijke lunch, pannenkoeken en plategerechten ook bij ons terecht tot 17.00 uur.

Bij ons is het allemaal mogelijk.

Lunch

Diner

Specialiteiten

Wijnen

Diner

Voorgerechten

Rode biet aan de koffie (VEGA)
Salade met rode en gele biet, appel en geitenkaas geserveerd met een dressing van biet met een twist van koffie. Begeleid door knoflookcroutons.

11,25

Broer en zus uit het bos (VEGA)
Duo van champignons in warme knoflooksaus en groene kruiden met daarbij een portabella gevuld met groenten en gegratineerd met oude kaas.

11,50

Carpaccio, maar dan van kalf
Dun gesneden kalfsvlees met kruidendressing en een mix van pitten, Parmezaanse kaas en een knapperige salade met knoflookcroutons.

11,75

Zomers wild
Carpaccio van ree met een vinaigrette van worcestersaus, kappertjes en rode ui. Geserveerd met gefrituurde knolselderij spaghetti.

12,50

Kippig taartje
Huisgemaakte Pie gevuld met stukjes kip en champignons. Geserveerd met gemarineerde champignons en begeleid door een fijngesneden mix van groenten en kruiden.

12,50

Kalkoen aan het fruit
Lauwwarme kalkoenbrisket met een chutney van ananas en mango. Geserveerd op een bedje van pilavrijst, paprika, mint en citroen.

12,50

Gamba’s zonder jas
Gamba’s (gepeld) gebakken in knoflookolie. Geserveerd op een salade met zeekraal, bosui en venkel. Begeleid door een Pernod-dressing.

12,50

Spaans visje
Duo van gazpacho en een tartaartje van gerookte zalm met kappertjes, augurk, verse kruiden en rode ui. Daarbij een hangop van citroen en dille.

12,75

3-luik “De Heideroos” 
De chef heeft voor u de volgende selectie van voorgerechten gemaakt:
Lauwwarme kalkoenbrisket met een chutney van ananas en mango.
Tartaartje van gerookte zalm met kappertjes, augurk en rode ui.
Portabella gevuld met groenten en gegratineerd met oude kaas.

14,75
Bij deze gerechten serveren wij Oerbrood met kruidenboter en tomatenheks'nkaas.

Soepen

Italiaanse tomatensoep (VEGA)
Romige tomatensoep van pomodori tomaten en Italiaanse kruiden. Geserveerd met een kaastengel.

6,75

Naar Belgisch recept
Romige witlofsoep met een twist van curry en garnituur van gerookte zalm. Geserveerd met een kaasstengel. (Ook vegetarisch mogelijk, dan zonder zalm)

6,75

Deze kip is helder
Heldere bouillon van venkel en kerrie met een garnituur van gerookte kipfilet, bosui en wortel. Geserveerd met een kaasstengel.

6,75
Bij deze gerechten serveren wij Oerbrood met kruidenboter en tomatenheks'nkaas.

Hoofdgerechten vegetarisch

Puur natuur (VEGA)
3 Portabella’s gevuld met bonne-femme groenten en gegratineerd met oude kaas. Geserveerd met een zoete aardappelmousseline.
22,50

Japans (VEGA)
Courgette gevuld met kip teriyaki (van “De Vegetarische Slager”), pilavrijst, paprika, mint en citroen. Geserveerd met een frisse tzatziki.

22,50

Stampend ei uit Doesburg (VEGA)
Stamppotje van zoete aardappelpuree, zongedroogde tomaat en rode ui. Geserveerd met een omelet van maïskip-eieren en verse tuinkruiden. Met apart een Doesburgse mosterdsaus.

21,50

Grieks en Italiaans (VEGA)
Lasagne van gegrilde aubergine, courgette, pomodori tomaten, stukjes geitenkaas en Parmezaanse kaas. Geserveerd met tzatziki.

21,50

Hoofdgerechten vis

Boterzacht
Na een kort verblijf op de grill wordt de botervis geserveerd op een bedje van tagliatelle met groene kruiden. Begeleid door Doesburgse mosterdsaus.

22,50

Bedekte Zalm
Zalmfilet onder een dakje van groene kruiden en Parmezaanse kaas. Geserveerd met een witte wijnkruidensaus en een romige bloemkoolcrème.

23,50

Gamba’s uit hun jasje
Gebakken gamba’s zonder jasje in een romige piri-piri saus. Geserveerd op een bedje van tagliatelle met groene kruiden en bosui.

23,50
Vis trio
Trio van gebakken zalmfilet, botervisfilet en gamba’s (zonder jasje). Geserveerd met een witte wijnkruidensaus en een romige bloemkoolcrème
25,50

Hoofdgerechten vlees

Oerkreet
Zacht gegaard oerhammetje (275 gram) geserveerd met apart een saus van Doesburgse mosterd. Daarbij een taartje van courgette en tomaat.
22,50

Een rijke schnitzel
Schnitzel met een royaal garnituur van bonne-femme groenten en huisgedroogde speklinten.

22,50

Spareribs ’’De Heideroos’’(The best ribs in town)
Onze spareribs zijn smaakvol gemarineerd en tot op het bot gegaard. Wij serveren ze met een zachte knoflooksaus.

 22,50

Italiaans varken
Varkenshaasmedaillons omwikkeld met Parmaham en begeleid door een sjalotten-tijmsaus. Geserveerd met een zoete aardappelmousseline.

23,50

Zoooo zacht, zoooo lekker!!
Lams ossobucco, langzaam gegaard in een kruidige saus van tomaat. Geserveerd op een bedje van tagliatelle met groene kruiden en bosui.

23,50

Uit het bos….
Duo van reebiefstuk geserveerd met eigen jus en grotchampignons en een stoofpotje van ree. Daarbij een taartje van courgette en tomaat.

25,50

Vlees en spiezen van de grill

Varken aan de pen
Spies van varkenshaas, ui en paprika met apart daarbij satésaus en een Roseval aardappeltje met crème fraîche.

23,50
Kip aan de pen
Spies van kipdijen, ui en paprika met apart daarbij een stroganoffsaus en een Roseval aardappeltje met crème fraîche.
22,50
Rund aan de pen
Spies van ossenhaas met ui en paprika met apart daarbij een sjalotten-tijmsaus en een Roseval aardappeltje met crème fraîche.
24,50
Kalf met een wit randje
Kalfsentrecote met een Italiaanse kruidenboter van sjalotjes en peperkorrels. Geserveerd met een Roseval aardappeltje en crème fraîche.
25,50
Voor de liefhebber, de ECHTE!!!
Tournedos met een crumble van hazelnoot en koffie op een bedje van groenten. Geserveerd met stroganoffsaus en een Roseval aardappeltje met crème fraîche.
26,50
Mixed grill vlees (ca. 350 gram)
Mixed grill van ossenhaaspuntjes, varkenshaas en kip. Geserveerd met knoflooksaus, cocktailsaus en een Roseval aardappeltje met crème fraîche.
25,50
Bij onze hoofdgerechten serveren wij groente, gebakken aardappelen, rauwkostsalade en compote.

Desserts en IJscoupes (bereid met ambachtelijk ijs)

Luchtige zoetigheid
Merengue gevuld met een vanille-botercrème en begeleid door een compote van framboos en aardbeien. Geserveerd met verse slagroom.

7,75

Gestreepte banaan
Bananenspekkoek met een compote van banaan. Geserveerd met een bolletje vanilleroomijs en verse slagroom.

7,75

Oma’s deeg
Waan je bij het genieten van onze Cookie Dough terug in dat moment waarop je stiekem je vinger dipte in de beslagkom van oma. Daarbij zomers fruit en een bolletje speculoosroomijs met slagroom.

7,75
Dronken Cake
Een huisgemaakte mini-cake gevuld met frambozenmousse en lemoncurd. Geserveerd met een citroensorbetijs en verse slagroom.
7,75
Terug in de tijd
Zomers fruit met een frisse vanillesinaasappel-sabayon. Geserveerd met een bolletje vanilleroomijs en verse slagroom.
7,75

Coupe De Heideroos
Coupe met vanilleroomijs, speculoosroomijs en citroensorbetijs. Gegarneerd met verse slagroom en een chocolade schots.

7,75

Kleine IJscoupe
Wie heeft nog zin in een klein toetje met 1 bolletje vanilleroomijs met compote van framboos en aardbeien en verse slagroom.

5,75

3-Luik voor de grote genieter
De chef heeft voor u de volgende selectie van desserts gemaakt:
Bananenspekkoek met vanilleroomijs en slagroom.
Glaasje Cookie Dough uit oma’s tijd.
Zomers fruit met een frisse vanillesinaasappel-sabayon.

11,50

Kindermenu's met verrassing

Voorgerechten:

Tomaten Soepie Een klein kopje tomatensoep met balletjes 3,50
Meloentje Een frisse cocktail van verse meloen 3,50
Meloen op een stokje Spiesje van gedroogde rauwe ham en meloen 3,50

Hoofdgerechten:

Tok Tok Kipfingers met frites, appelmoes en mayonaise 6,75
Meneer Joepi Snackmannetje gemaakt van kipburger, kipgehaktballetje en kipnugget aan een spies. Met frites, appelmoes en mayonaise 6,75
Kluifje Spareribs met frites, appelmoes en mayonaise 6,75
Krokodores Kroket met frites, appelmoes en mayonaise 6,75
Frikadores Frikadel met frites, appelmoes en mayonaise 6,75
Pizza Italia Pizzapunten belegd met ham, kaas en tomatensaus 6,75
Kabouterpannenkoekjes Poffertjes (12 stuks) met poedersuiker, jam en hagelslag 6,75

Toetjes:

Junior Dame Blanche 1 Bolletje vanilleroomijs met warme chocoladesaus en slagroom 3,50
Coole clown Vrolijke bol vanilleroomijs met kleurige spikkels en een clownsgezichtje 3,50
Onze kindermenu's worden geserveerd aan kinderen tot 13 jaar
Seizoensspecialiteit: Asperges

Voorgerechten

Aspergesoep met reepjes boerenbeenham, asperges en ei.

6,75

Salade met asperges, rode en gele biet, appel en geitenkaas. Geserveerd met een dressing van biet met een twist van koffie. (VEGA)

12,25

Lauwwarme kalkoenbrisket met een chutney van ananas en mango. Geserveerd met een salade van asperges en een kruidendressing.

13,25

Kalfscarpaccio gegarneerd met asperges, Parmezaanse kaas en een knapperige salade met knoflookcroutons en kruidendressing.

12,75

Duo van gazpacho en een tartaartje van gerookte zalm met kappertjes, augurk en rode ui. Daarbij een hangop van citroen en dille geserveerd met een salade van asperges en kruidendressing.

13,75

Proeverij van asperges
Een selectie door de chef van de hierboven genoemde voorgerechten.

15,75
Bij deze gerechten serveren wij Oerbrood met kruidenboter en tomatenheks'nkaas.

Hoofdgerechten

Asperge traditioneel met boerenbeenham, ei, gekookte aardappelen en gesmolten boter.

22,50

2 Portabella’s gevuld met bonne-femme groenten en oude kaas. Geserveerd met asperges.

23,00

Varkenshaasmedaillons omwikkeld met Parmaham. Geserveerd met een sjalotten-tijmsaus en asperges.

24,50
Zalmfilet onder een dakje met groene kruiden en Parmezaanse kaas. Geserveerd met een witte wijnsaus en asperges. 24,50

Ossenhaaspuntjes met ui en paprika en een sjalotten-tijmsaus. Geserveerd met asperges.

25,50
Hierbij serveren wij Vlaamse frieten en een rauwkostsalade.

Asperge menu á € 38,50

Voorgerecht

Kalfscarpaccio gegarneerd met asperges, Parmezaanse kaas, knapperige salade met knoflookcroutons en kruidendressing.

Hierbij serveren wij Oerbrood met kruidenboter en tomatenheks’nkaas.

Hoofdgerecht

Asperge traditioneel met boerenbeenham, ei, gekookte aardappelen en gesmolten boter.

Hierbij serveren wij Vlaamse frieten en een rauwkostsalade.

 Nagerecht

Coupe IJs met vanilleroomijs, speculoosroomijs en citroensorbetijs. Gegarneerd met verse slagroom en een chocolade schots.

Onbeperkt dineren voor € 17,50
Doordeweeks hebben wij een speciale aanbieding. U kunt dan voor maar € 17,50 onbeperkt genieten van de volgende hoofdgerechten.

Hoe werkt het:
- U maakt een keuze uit 1 van de onderstaande hoofdgerechten.
- Bijbestellingen alleen van het gerecht dat u als 1e gekozen had.
- Eventuele voorgerechten en/of desserts kunt u kiezen uit onze menukaart tegen de daarvoor geldende prijzen.

Gebakken kipstukjes in een romige piri-piri saus.

Of

Gebakken varkenshaasstukjes in een romige Doesburgse mosterdsaus.

Of

Visstoofpotje van witvissoorten in een Italiaanse tomatensaus.

Bij deze gerechten serveren wij gebakken aardappelen, rauwkost en 1 soort warme groente
 
U kunt gebruik maken van deze actie op woensdag, donderdag en vrijdag. In het weekend en op feestdagen geldt deze actie niet.
Deze actie is niet geldig in combinatie met andere acties, kortingsbonnen of cadeaukaarten.
3-gangen keuzemenu á € 34,50

Voorgerechten

Kippensoep van venkel en kerrie met gerookte kipfilet, bosui en wortel. Geserveerd met een kaasstengel.

Of

Romige tomatensoep van pomodori tomaten en Italiaanse kruiden (VEGA).

Of

Lauwwarme kalkoenbrisket met een chutney van ananas en mango. Geserveerd op een bedje van pilavrijst, paprika, mint en citroen.

Of

Gamba’s (gepeld) gebakken in knoflookolie op een salade met zeekraal, bosui en venkel. Begeleid door een Pernod-dressing.

Bij deze gerechten serveren wij Oerbrood met kruidenboter en tomatenheks'nkaas.

Hoofdgerechten

Schnitzel met een royaal garnituur van bonne-femme groenten en huisgedroogde speklinten.

Of

Spies van kipdijen, ui en paprika met apart daarbij een stroganoffsaus. Geserveerd met een Roseval aardappeltje en crème fraîche.

Of

Botervis van de grill, geserveerd op tagliatelle met groene kruiden. Begeleid door Doesburgse mosterdsaus.

Of

Vegetarische lasagne van gegrilde aubergine, pomodori tomaten, Courgette, stukjes geitenkaas en Parmezaanse kaas. Geserveerd met tzatziki.

Bij deze gerechten serveren wij groente, gebakken aardappelen, rauwkostsalade en compote.

Nagerechten

Bananenspekkoek met een compote van banaan. Geserveerd met een bolletje vanilleroomijs en verse slagroom.

Of

Coupe IJs met vanilleroomijs, speculoosroomijs en citroensorbetijs. Gegarneerd met verse slagroom en een chocolade schots.

Of

Koffie, thee of cappuccino met een luxe bonbon

Saturday & Sunday Lunch

Op zaterdag en zondag ontvangen wij u graag tussen 12 en 14 uur bij De Heideroos om van de volgende lunch gebruik te maken.

Als u heerlijk met vrienden of familie iets te vieren heeft of gewoon lekker uitgebreid in ons sfeervolle restaurant wilt lunchen, is dit het geschikte idee voor u.

Wij kunnen met de meeste dieetwensen rekening houden, als u dat aan ons laat weten.

Lunch

Vooraf:

Romige Italiaanse tomatensoep (Vega)
Of
Dungesneden Parmaham met Galiameloen
Of
Champignons Dordogne, champignons gefrituurd in bierbeslag, met een zachte knoflooksaus (Vega)

Hierbij serveren wij brood met kruidenboter en heks'nkaas.

Hoofd:

Assortiment belegde mini broodjes (vis / vlees / vega)
Sandwiches met ham en kaas
Tunnbroodrolletjes met kalfscarpaccio en oude kaas
Diverse gevulde bladerdeeghapjes met kip-kerrie, ham-kaas en saucijs
Kartoffelsalade (Vega)
Butterfly garnalen met chilisaus

Dit serveren wij per tafel

Afsluiting:

Na afloop een kopje koffie of thee geserveerd met een diversiteit aan zoetigheden

Prijs (excl. drankjes):
Volwassenen € 21,50 per persoon
Kinderen van 4 t/m 11 jaar € 11,50 per persoon
Kinderen t/m 3 jaar gratis

Deze lunch wordt vanaf 4 personen geserveerd. Reserveren is noodzakelijk.

Lunch

Soepen

Italiaanse tomatensoep
Romige tomatensoep van pomodori tomaten en Italiaanse kruiden. Geserveerd met een kaastengel.
6,75
Naar Belgisch recept
Romige witlofsoep met een twist van curry en garnituur van gerookte zalm. Geserveerd met een kaasstengel. (Ook vegetarisch mogelijk, dan zonder zalm)
6,75
Deze kip is helder
Heldere bouillon van venkel en kerrie met een garnituur van gerookte kipfilet, bosui en wortel. Geserveerd met een kaasstengel.
6,75

Tosti's
(wij gebruiken voor onze tosti's wit Flaguette brood)

Tosti met ham en kaas en met kleine slagarnituur 4,95
Tosti Hawaï met ham, kaas en ananas en met kleine slagarnituur 5,50
Hierbij serveren wij ketchup of curry

Eiergerechten

Uitsmijter Ham en/of Kaas en een bolletje aardappelsalade 7,95
Uitsmijter meegebakken Spek en een bolletje aardappelsalade 7,95
Uitsmijter "De Heideroos" met Ham, Kaas, Parmaham en een bolletje aardappelsalade 8,25
Boerenomelet en een bolletje aardappelsalade 9,25
Omelet champignons (VEGA) met een bolletje aardappelsalade 9,25
Bij deze gerechten heeft u de keuze uit maïs of meergranen Oerbrood

Italiaanse bol OF een Waldkorn bol

Hamburger De Heideroos  100% Black Angus rund met gebakken uitjes, spek, hamburgersaus en slasalade 13,25
Pulled pork aangemaakt met teriyakisaus en slasalade 8,75
Kalfscarpaccio met een mix van noten, Parmezaanse kaas, een kruidendressing en een knapperige salade 8,75
Filet Americain met rode uikappertjes, gekookt ei en slasalade 8,75
Gerookte Noorse zalmfilet met rode uitjes, kappertjes, heks'nkaas en slasalade 9,25
Huisgemaakte tonijnsalade met rode ui, paprika, augurk en slasalade 9,25
Oude kaas (Reypenaer) met walnoten, appelstroop en slasalade (VEGA) 6,75

Lunch gerechten

Twaalf uurtje vlees
Twee sneden ambachtelijk Oerbrood, geserveerd met een Bourgondische kroket, filet Americain en pulled pork aangemaakt met teriyakisaus
11,75
Één uurtje vis
Twee sneden ambachtelijk Oerbrood, geserveerd met een garnalenkroket, huisgemaakte tonijnsalade en gerookte Noorse zalmfilet
12,75
Twee Bourgondische kroketten met keuze uit: Oerbrood OF friet 7,95
Sandwich met gerookte Noorse zalmfilet, heks’nkaas, rode ui, kappertjes en een fris aangemaakte slasalade 9,95
Sandwich met kalkoenbrisket, uitgebakken spek, rode ui, slasalade met kruidenvinaigrette en een chutney van ananas en mango
9,95

Maaltijdsalades

Vegetarische salade
Salade met rode en gele biet, appel en geitenkaas. Geserveerd met een dressing van biet met een twist van koffie en begeleid door knoflookcroutons.
14,25
Caesar salade
Frisse salade met gegrilde kalkoenbrisket, zongedroogde tomaat, rode ui, kruidencroutons, Parmezaanse kaas en aangemaakt met een dressing.
14,25
Salade met ossenhaas
Salade met gebakken ossenhaaspuntjes, ui en champignons. Afgeblust met een dressing van ketjap manis, sesamzaadjes en knoflook. Geserveerd met een zachte knoflooksaus.
16,25
Noorse zalm
Salade met gerookte Noorse zalmfilet, rode ui, kappertjes en kruidendressing.
16,25
Deze salades serveren wij met Oerbrood of frites

Plate gerechten

Wrap gevuld met pulled pork, teriyakisaus en sla. 19,00
Schnitzel met een royaal garnituur van bonne-femme groenten en huisgedroogde speklinten.
20,00
Spies van kipdijen, ui en paprika met apart daarbij een stroganoffsaus.
20,00
Spies van varkenshaas, ui en paprika met apart daarbij satésaus . 21,00
Spies van ossenhaas met ui en paprika met apart daarbij een sjalotten-tijmsaus. 22,00
Spareribs, smaakvol gemarineerd en tot op het bot gegaard. Geserveerd met een zachte koude knoflooksaus. 21,00
Courgette gevuld met kip teriyaki (van “De Vegetarische Slager”), pilavrijst, paprika, mint en citroen. Geserveerd met een frisse tzatziki (VEGA). 20,00
Zalmfilet onder een dakje van groene kruiden en Parmezaanse kaas. Geserveerd met een witte wijnkruidensaus. 21,00
Bij deze gerechten serveren wij frites, gemengde salade en een bolletje aardappelsalade. Meerprijs gebakken aardappelen i.p.v. frites € 1,00
Wijnen

Huiswijnen

VdP d’Hérault, Bellefeuille, Wit
Per glas
 € 18,50
 €   3,50
VdP d’Hérault, Bellefeuille, Rood
Per glas
 € 18,50
 €   3,50
VdP d’Hérault, Bellefeuille, Rosé
Per glas
 € 18,50
 €   3,50
Cabernet d'Anjou, Villeneuve, Rosé
Per glas
 € 19,50
 €   3,75
Bereich Nahetal, Kabinett, Wit
Per glas
 € 18,50
 €   3,50

Witte wijnen

Château Fabre Gasparet, La Grande Courtade, Corbières, Frankrijk, 2016  € 24,75
La Monasesca, La Marche, Verdicchio di Matelica, Italië, 2012  € 29,75
Domaine Bichot, Viré Clessé, Bourgogne, Frankrijk, 2016  € 29,75
Domaine Fouassier, Sancerre, Frankrijk, 2014  € 31,75

Rode wijnen

Finca Flichman, Mendoza, Argentinië, 2016  € 25,50
Domaine Giraud, Cuvee Marie & Francois, Côtes du Rhône, Frankrijk, 2013  € 27,50
Bergsig Estate, Zuid-Afrika, 2012  € 29,50
Château La Croix Meunier, St. Emilion Grand Cru, Bordeaux, Frankrijk, 2011  € 34,50

Mousserend

Champagne, José Michel, Frankrijk, Brut  € 47,50
Prosecco, Toso, Italië, Extra Dry  € 27,50
Stassen Litchi, België  € 25,50

Dessertwijn

Passeur de Soleil, Muscat de Frontignan AOC, Blanc
Per glas
 € 5,75