Menukaart

Een sfeervol restaurant en partycentrum gelegen aan een unieke locatie op de Veluwe, aan de rand van het prachtige natuurgebied De Imbos en De Posbank.
Ons klassiek en sfeervol ingerichte restaurant biedt 80 zitplaatsen en een gezellige bar waaraan u een aperitief kunt drinken alvorens u aan tafel gaat.

Onze uitgebreide A la Carte kaart is gebaseerd op de Nederlands/Franse keuken. Tevens wordt deze uitgebreid met gerechten van elk seizoen zoals asperges, mosselen en wildspecialiteiten. Op de menukaart vindt u ook diverse vegetarische gerechten.

Aan onze gasten met speciale diëten hebben wij ook gedacht. Zo hebben wij een speciale glutenvrije A la Carte kaart met diverse voor-, hoofd- en nagerechten.
Ook kunnen wij in overleg, met andere dieetwensen rekening houden.
Wij denken graag met u mee.

Uiteraard kunt u voor een heerlijke lunch, pannenkoeken en plategerechten ook bij ons terecht tot 17.00 uur.

Bij ons is het allemaal mogelijk.

Lunch

Diner

Specialiteiten

Wijnen

Diner

Voorgerechten

Bapao maar dan héééél anders (VEGA)
Vegetarische bapao met Oosterse groenten en gegratineerd met Reypenaer kaas. Geserveerd op een bananenblad en daarbij chilisaus.

11,25

Zoet varken
Lauwwarm buikspek, gegaard en afgelakt met ketjapsaus. Begeleid door doperwtenpuree, couscous en gebakken uitjes.

11,50

Carpaccio, maar dan van kalf
Dun gesneden kalfsvlees met kruidendressing en een mix van pitten, Parmezaanse kaas en een knapperige salade met knoflookcroutons.

11,75

Dansend kalf
Kalfsmuis, rosé gebraden en daarbij pancettaspek. Geserveerd met een salsa van tomaat en een zachte knoflooksaus.

12,75

Niet uit China
Loempia met een vulling van licht pikante zuurkool. Daarbij rivierkreeftjes met een schuim van Prosecco en bosvruchten.

11,75

Wit - Rood
Viscarpaccio van Heek, ingerold met tomatentapenade met daarbij zoetzure komkommer en wasabi-mayonaise. Geserveerd met frisse slasalade en knoflookcroutons.

11,75

Opgerold staat netjes
Gerookte zalmfilet cornetjes gevuld met een mousse van heilbot. Met een groene kruidenvinaigrette en een heerlijke crumble.

12,75

3-luik “De Heideroos” 
De chef heeft voor u de volgende selectie van voorgerechten gemaakt:
Kalfsmuis, rosé gebraden met daarbij pancettaspek en een tomaten salsa.
Loempia met een vulling van licht pikante zuurkool. En schuim van Prosecco.
Cornetje van gerookte zalm gevuld met een mousse van heilbot.

14,75
Bij deze gerechten serveren wij Oerbrood met kruidenboter en tomatenheks'nkaas.

Soepen

Deze geeft geen traan
Goedgevulde Franse uiensoep geserveerd met een kaasstengel.

6,50

Het rode hert
Cranberrysoep met een vleugje room en garnituur van hertenham. Geserveerd met een kaasstengel.
(Ook vegetarisch mogelijk, dan zonder hertenham)

6,50

Italiaanse tomatensoep (VEGA)
Romige tomatensoep van pomodori tomaten en Italiaanse kruiden. Geserveerd met een kaasstengel.

6,50
 Bij deze gerechten serveren wij Oerbrood met kruidenboter en tomatenheks'nkaas.

Hoofdgerechten vegetarisch

Gehakt????? Nee toch!!!
Paprika gevuld met rul gehakt van “De Vegetarische Slager”, doperwten, zontomaat, couscous, champignons en crème fraîche.
21,50

Uit het bos
Huisgemaakte quiche gevuld met bospaddenstoelen en najaarsgroenten. Gegratineerd met Reypenaer kaas en begeleid door doperwtenpuree.

21,50

Uit Normandië
Gebakken appeltjes met rozijnen en stukjes walnoot in een bakje van filodeeg. Afgeblust met Calvados en gegratineerd met camembert.

22,50

Hoofdgerechten vis

Deze is de weg kwijt
Op de huid gebakken zeebaarsfilet op een bedje van knolselderijpuree. Daarbij apart geserveerd een yakatorisaus.

22,50

Ingepakt
Zalmfilet, gegaard in folie met witte wijn, fijne groenten en groene kruiden. Begeleid door rivierkreeftjes en knolselderijpuree.

22,50

Gevaarlijk visje
2 Zeewolf spiesjes omwikkeld met pancettaspek op een bedje van knolselderijpuree. Daarbij apart geserveerd een Choronsaus.

23,50
Trio van vis
Zalmfilet en zeebaarsfilet (beide op de huid gebakken) met daarbij een spiesje van zeewolf omwikkeld met pancettaspek. Apart geserveerd met Choronsaus en knolselderijpuree.
25,50

Hoofdgerechten vlees

Op z’n Hollands
Schnitzel met gebakken champignons, uien, gepocheerd eitje en speklinten. Hierbij serveren wij een rode wijn jus.
21,50

Deze is niet gebakken
Gepocheerde maïskipfilet omwikkeld met katenspek op een bedje van najaarsgroenten. Geserveerd met Madeirasaus.

21,50

Als een slak
Kalfssukade, langzaam gegaard in z’n eigen jus. Geserveerd met doperwtenpuree en een goed gevulde piccalilly. .

 22,50

Een pittig varkentje
Varkenshaas medaillons met yakatorisaus op een bedje van najaarsgroenten.

22,50

Spareribs ‘’De Heideroos ‘’ (The best ribs in Town)
Onze spareribs zijn smaakvol gemarineerd en tot op het bot gegaard. Wij serveren ze met een zachte koude knoflooksaus.

22,50

Van de grill

Lievelingsgerecht Componist Rossini
Tournedos Rossini, op een crouton met daarbij een spiesje van kippenlever omwikkeld met katenspek. Geserveerd met Madeirasaus en mini gratin.

26,50
Lekker gekruid
Gegrilde kogelbiefstuk met Barbados-kruiden en kruidenboter op een bedje van najaarsgroenten en mini gratin.
24,50
Surf & Turf
Gegrilde en gekruide kogelbiefstuk & spiesje van zeewolf omwikkeld met pancettaspek. Daarbij een Choronsaus en mini gratin.
25,00
Mixed grill vlees (ca. 350 gram)
Gegrilde en gekruide kogelbiefstuk, sparerib en varkenshaas. Geserveerd met knoflooksaus, cocktailsaus en mini gratin.
25,50
Bij deze gerechten serveren wij groente, gebakken aardappelen, rauwkostsalade en compote.

Desserts en IJscoupes (bereid met ambachtelijk ijs)

Vulkaan van chocola
Chocolade ganache met frambozengelei en boterkoekcrumble. Geserveerd met vanilleroomijs en slagroom met een chocolade schots.

7,75

Ook in Holland lekker
Apfelstrudel met bladerdeeg uit de oven. Geserveerd met heerlijke vanillesaus, een bolletje vanilleroomijs en verse slagroom.

7,75

Vanille uit het bos
Een heerlijke hangop van vanille met boterkoekcrumble. Begeleid door een bolletje amarena-kersenijs met verse slagroom

7,75
Net effe anders dan normaal
Crème brûlée van sinaasappel en rozemarijn. Daarbij een bolletje vanilleroomijs en stukjes chocoladesinaasappel met slagroom.
7,75
Franse passie
Franse Macaron in de smaak mango-passievruchten met een vulling van vanilleroomijs. Geserveerd met frambozengelei en slagroom.
7,75

Coupe De Heideroos
Coupe met vanilleroomijs, bloedsinaasappel sorbetijs en amarena-kersenijs met verse slagroom en een chocolade schots.

7,50

Kleine IJscoupe
Voor wie toch nog zin heeft in een klein toetje serveren wij 1 bolletje vanilleroomijs met bosvruchtencompote en verse slagroom.

5,50

3-Luik voor de grote genieter
De chef heeft voor u de volgende selectie van desserts gemaakt:
Chocolade ganache met frambozengelei en boterkoekcrumble
Crème brûlée van sinaasappel en rozemarijn
Hangop van vanille met amarena-kersenijs

10,75

Kindermenu's met verrassing

Voorgerechten:

Tomaten Soepie Een klein kopje tomatensoep met balletjes 3,50
Meloentje Een frisse cocktail van verse meloen 3,50
Meloen op een stokje Spiesje van gedroogde rauwe ham en meloen 3,50

Hoofdgerechten:

Tok Tok Kipfingers met frites, appelmoes en mayonaise 6,75
Meneer Joepi Snackmannetje gemaakt van kipburger, kipgehaktballetje en kipnugget aan een spies. Met frites, appelmoes en mayonaise 6,75
Kluifje Spareribs met frites, appelmoes en mayonaise 6,75
Krokodores Kroket met frites, appelmoes en mayonaise 6,75
Frikadores Frikadel met frites, appelmoes en mayonaise 6,75
Pizza Italia Pizzapunten belegd met ham, kaas en tomatensaus 6,75
Kabouterpannenkoekjes Poffertjes (12 stuks) met poedersuiker, jam en hagelslag 6,75

Toetjes:

Junior Dame Blanche 1 Bolletje vanilleroomijs met warme chocoladesaus en slagroom 3,50
Coole clown Vrolijke bol vanilleroomijs met kleurige spikkels en een clownsgezichtje 3,50
Onze kindermenu's worden geserveerd aan kinderen tot 13 jaar
Seizoensspecialiteiten: Vanaf 19 oktober Wildspecialiteiten

Voorgerechten

Wildernis
Wildbouillon met een garnituur van Ree, bospaddenstoelen, groene kruiden en knoflookcroutons.

6,50

Het rode Hert
Cranberrysoep met een vleugje room en garnituur van Hertenham. Geserveerd met een kaasstengel.

6,50

Boswachters salade
Heerlijke salade met geplukt Hertenvlees, appelblokjes, cranberry, mayonaise en honing. Begeleid door huisgemaakte kruidentuille.

11,75

Van alles wat. Wat?
Een heerlijke parade van Hertenham, huisgedroogde Reecervelaat en gerookte Ganzenborstfilet. Geserveerd met cranberrycompote en zoete uiencompote.

11,75

2 Zwijnen bij elkaar
Combinatie van dun gesneden en gerookte Wildzwijnshaas en een huisgemaakt kroketje van Wildzwijn. Geserveerd met frisse slasalade en een Aceto balsamico stroop.

12,50

Mac Ree
2 kleine hamburgertjes van Ree tussen mini-brioche broodjes. Geserveerd met zoete uiencompote, mosterdmayonaise en slasalade.

12,75

Hazige paddenstoel
Hazenrugfilet, lauwwarm geserveerd met gemarineerde kastanjechampignons, zoete uiencompote en een brioche broodje.

12,75

Proeverij van wild
Voor als u echt niet kunt kiezen een 3-luik met:
~ Gerookte Wildzwijnshaas met Aceto balsamico stroop
~ Hamburgertje van Ree met brioche broodje
~ Boswachterssalade met Hertenvlees

15,50
Bij deze gerechten serveren wij Oerbrood met kruidenboter en tomatenheks'nkaas.

Hoofdgerechten

Stoofpotje van Hert. Toppertje!
Met een garnituur van winterse groenten, champignons, cranberry en op smaak gebracht met peperkoek. Geserveerd met een spruitenstamppotje.
22,50

Opgerold
Rouleau van Fazantfilet gevuld met bospaddenstoelen en shiitake omwikkeld met Parmaham. Geserveerd op knolselderijpuree en apart daarbij een vossenbessensaus.

22,50

Op uw verzoek ook dit jaar weer
Hazenbout, langzaam gegaard in donker Leffe bier met een garnituur van champignons, rode uien en amarena-kersen. Geserveerd met een spruitenstamppotje.

23,50

Wildzwijn heeft het aan de stok
Wildzwijnshaas op een spies met katenspek en rode ui op een bedje van zuurkoolstamppot met een goed gevulde jachtsaus.

24,50

Uit de struiken
Gebakken Hertenbiefstukjes op een bedje knolselderijpuree. Geserveerd met gemarineerde kastanjechampignons.

25,50

Ontmoeting van wild
Hertenbiefstukje, rouleau van Fazantfilet en een Hazenrugfilet. Geserveerd met een zuurkoolstamppotje en een vossenbessensaus.

26,50

Bij deze gerechten serveren wij groente, gebakken aardappelen, rauwkostsalade, compote en een warme stoofpeer.

Wild keuzemenu á € 39,50 vanaf 19 oktober

Voorgerechten

Wildbouillon met een garnituur van Ree, bospaddenstoelen, groene kruiden en knoflookcroutons.

Of

Combinatie van dun gesneden en gerookte Wildzwijnshaas en een huisgemaakt kroketje van Wildzwijn.
Geserveerd met frisse slasalade en een Aceto balsamico stroop.

Of

2 Kleine hamburgertjes van Ree tussen mini-brioche broodjes. Geserveerd met zoete uiencompote, mosterdmayonaise en slasalade.

Bij deze gerechten serveren wij Oerbrood met kruidenboter en tomatenheks'nkaas.

Hoofdgerechten

Stoofpotje van Hert met een garnituur van winterse groenten, champignons, cranberry en op smaak gebracht met peperkoek.
Geserveerd met een spruitenstamppotje.

Of

Rouleau van Fazantfilet gevuld met bospaddenstoelen en shiitake omwikkeld met Parmaham.
Geserveerd op knolselderijpuree en apart daarbij een vossenbessensaus.

Of

Hazenbout, langzaam gegaard in donker Leffe bier met een garnituur van champignons, rode uien en amarena-kersen.
Geserveerd met een spruitenstamppotje.

Deze gerechten worden geserveerd met groente, gebakken aardappelen, rauwkostsalade, compote en een warme stoofpeer.

Nagerechten

Crème brûlée van sinaasappel en rozemarijn. Daarbij een bolletje vanilleroomijs en stukjes chocoladesinaasappel met slagroom

Of

Franse Macaron in de smaak mango-passievruchten met een vulling van vanilleroomijs. Geserveerd met frambozengelei en slagroom.

Of

Koffie met een likeur naar keuze en slagroom

Onbeperkt dineren voor €15,-
Doordeweeks hebben wij een speciale aanbieding. U kunt dan voor maar € 15,- onbeperkt genieten van de volgende hoofdgerechten.

Hoe werkt het:
- U maakt een keuze uit 1 van de onderstaande hoofdgerechten.
- Bijbestellingen alleen van het gerecht dat u als 1e gekozen had.
- Eventuele voorgerechten en/of desserts kunt u kiezen uit onze menukaart tegen de daarvoor geldende prijzen.

Vispotje met diverse vissoorten, groenten van het seizoen en een kreeftensaus

Of

Kipsaté (losse stukjes) met atjar en kroepoek

Of

Varkenshaasstukjes met een goed gevulde paprikasaus

Bij deze gerechten serveren wij gebakken aardappelen, rauwkost en 1 soort warme groente
 
U kunt gebruik maken van deze actie op woensdag, donderdag en vrijdag. In het weekend en op feestdagen geldt deze actie niet.
Deze actie is niet geldig in combinatie met andere acties, kortingsbonnen of cadeaukaarten.
3-gangen keuzemenu á € 34,50

Voorgerechten

Goedgevulde Franse uiensoep geserveerd met een kaasstengel (VEGA).

Of

Romige tomatensoep van pomodori tomaten en Italiaanse kruiden (VEGA).

Of

Lauwwarm buikspek, gegaard en afgelakt met ketjapsaus. Begeleid door doperwtenpuree, couscous en gebakken uitjes.

Of

Viscarpaccio van Heek, ingerold met tomatentapenade met daarbij zoetzure komkommer en wasabi-mayonaise.
Geserveerd met frisse slasalade en een kruidencrostini.

Bij deze gerechten serveren wij Oerbrood met kruidenboter en tomatenheks'nkaas.

Hoofdgerechten

Gepocheerde maïskipfilet omwikkeld met katenspek op een bedje van najaarsgroenten.
Geserveerd met Madeirasaus.

Of

Schnitzel met gebakken champignons, uien, gepocheerd eitje en speklinten.
Hierbij serveren wij een rode wijn jus.

Of

Op de huid gebakken zeebaarsfilet op een bedje van knolselderij. Daarbij apart geserveerd een yakatorisaus.

Of

Huisgemaakte quiche (VEGA) gevuld met bospaddenstoelen en najaarsgroenten.
Gegratineerd met Reypenaer kaas en begeleid door doperwtenpuree.

Bij deze gerechten serveren wij groente, gebakken aardappelen, rauwkostsalade en compote.

Nagerechten

Hangop van vanille met boterkoekcrumble. Begeleid door een bolletje amarena-kersenijs met verse slagroom.

Of

Coupe IJs met vanilleroomijs, bloedsinaasappel sorbetijs en amarena-kersenijs. Geserveerd met verse slagroom.

Of

Koffie, thee of cappuccino met een luxe bonbon

Saturday & Sunday Lunch

Op zaterdag en zondag ontvangen wij u graag tussen 12 en 14 uur bij De Heideroos om van de volgende lunch gebruik te maken.

Als u heerlijk met vrienden of familie iets te vieren heeft of gewoon lekker uitgebreid in ons sfeervolle restaurant wilt lunchen, is dit het geschikte idee voor u.

Wij kunnen met de meeste dieetwensen rekening houden, als u dat aan ons laat weten.

Lunch

Vooraf:

Romige Italiaanse tomatensoep (Vega)
Of
Dungesneden Parmaham met Galiameloen
Of
Champignons Dordogne, champignons gefrituurd in bierbeslag, met een zachte knoflooksaus (Vega)

Hierbij serveren wij brood met kruidenboter en heks'nkaas.

Hoofd:

Assortiment belegde mini broodjes (vis / vlees / vega)
Sandwiches met ham en kaas
Tunnbroodrolletjes met kalfscarpaccio en oude kaas
Diverse gevulde bladerdeeghapjes met kip-kerrie, ham-kaas en saucijs
Kartoffelsalade (Vega)
Butterfly garnalen met chilisaus

Dit serveren wij per tafel

Afsluiting:

Na afloop een kopje koffie of thee geserveerd met een diversiteit aan zoetigheden

Prijs (excl. drankjes):
Volwassenen € 21,50 per persoon
Kinderen van 4 t/m 11 jaar € 11,50 per persoon
Kinderen t/m 3 jaar gratis

Deze lunch wordt vanaf 4 personen geserveerd. Reserveren is noodzakelijk.

Lunch

Deze geeft geen traan

Soepen

Deze geeft geen traan
Goedgevulde Franse uiensoep geserveerd met een kaasstengel.
6,50

Het rode hert
Cranberrysoep met een vleugje room en garnituur van hertenham. Geserveerd met een kaasstengel.
(Ook vegetarisch mogelijk. Dan zonder hertenham)

6,50
Italiaanse tomatensoep (VEGA)
Romige tomatensoep van pomodori tomaten en Italiaanse kruiden.
6,50
Bij onze soepen serveren wij Oerbrood met kruidenboter en tomatenheks'nkaas.

Tosti's
(wij gebruiken voor onze tosti's wit Flaguette brood)

Tosti met ham en kaas en met kleine slagarnituur 4,95
Tosti Hawaï met ham, kaas en ananas en met kleine slagarnituur 5,50
Hierbij serveren wij ketchup of curry

Eiergerechten

Uitsmijter Ham en/of Kaas en een bolletje aardappelsalade 7,95
Uitsmijter meegebakken Spek en een bolletje aardappelsalade 7,95
Uitsmijter "De Heideroos" met Ham, Kaas, Parmaham en een bolletje aardappelsalade 8,25
Boerenomelet en een bolletje aardappelsalade 9,25
Omelet champignons (VEGA) met een bolletje aardappelsalade 9,25
Bij deze gerechten heeft u de keuze uit maïs of meergranen Oerbrood

Italiaanse bol OF een Waldkorn bol

Hamburger De Heideroos  100% Black Angus rund met gebakken uitjes, spek, hamburgersaus en slasalade 13,25
Pulled pork aangemaakt met teriyakisaus en slasalade 8,75
Kalfscarpaccio met een mix van noten, Parmezaanse kaas, een kruidendressing en een knapperige salade 8,75
Filet Americain met rode uikappertjes, gekookt ei en slasalade 8,75
Gerookte Noorse zalmfilet met rode uitjes, kappertjes, heks'nkaas en slasalade 9,25
Huisgemaakte tonijnsalade met rode ui, paprika, augurk en slasalade 9,25
Oude kaas (Reypenaer) met walnoten, appelstroop en slasalade (VEGA) 6,75

Lunch gerechten

Twaalf uurtje vlees
Twee sneden ambachtelijk Oerbrood, geserveerd met een Bourgondische kroket, filet Americain en pulled pork aangemaakt met teriyakisaus
10,50
Één uurtje vis
Twee sneden ambachtelijk Oerbrood, geserveerd met een garnalenkroket, huisgemaakte tonijnsalade en gerookte Noorse zalmfilet
11,50
Twee Bourgondische kroketten met keuze uit: Oerbrood OF friet 7,95
Sandwich met gerookte Noorse zalmfilet, heks’nkaas, rode ui, kappertjes en een fris aangemaakte slasalade 9,95
Sandwich gerookte kipfilet met uitgebakken spek, rode ui, slasalade en een mangodressing
 8,95

Maaltijdsalades

Vegetarische salade
Knapperige slasalade met kruidenvinaigrette en garnituur van  rul gehakt van “De Vegetarische Slager”, doperwten, zontomaat, couscous, champignons en crème fraîche.
14,25
Caesar salade
Frisse salade met gerookte kip, zongedroogde tomaat, rode ui, ansjovisfilet, kruidencroutons, Parmezaanse kaas en aangemaakt met een dressing.
14,25
Salade met rosé gebraden kalfsmuis
Salade van kalfsmuis, rosé gebraden en daarbij pancettaspek. Geserveerd met een salsa van tomaat en apart een zachte knoflooksaus.
15,25
Noorse zalm
Salade met gerookte Noorse zalmfilet, rode ui, kappertjes en kruidendressing.
15,25
Deze salades serveren wij met Oerbrood of frites

Plate gerechten

Gevulde paprika (VEGA) met rul gehakt van “De Vegetarische Slager”, doperwten, zontomaat, couscous, champignons en crème fraîche. 19,25

Schnitzel met gebakken champignons, uien en speklinten. Geserveerd met een rode wijn jus

19,25

Gepocheerde maïskipfilet omwikkeld met katenspek. Geserveerd met Madeirasaus.

19,25
Spareribs, smaakvol gemarineerd en tot op het bot gegaard. Geserveerd met een zachte koude knoflooksaus. 20,25
Varkenshaasmedaillons met yakatorisaus. 20,25
Gegrilde kogelbiefstuk met Barbados-kruiden en kruidenboter. 22,25
Op de huid gebakken zeebaarsfilet daarbij apart een yakatorisaus. 20,25
Bij deze gerechten serveren wij frites, gemengde salade en een bolletje aardappelsalade. Meerprijs gebakken aardappelen i.p.v. frites € 1,00
Wijnen

Huiswijnen

VdP d’Hérault, Bellefeuille, Wit
Per glas
 € 18,50
 €   3,50
VdP d’Hérault, Bellefeuille, Rood
Per glas
 € 18,50
 €   3,50
VdP d’Hérault, Bellefeuille, Rosé
Per glas
 € 18,50
 €   3,50
Cabernet d'Anjou, Villeneuve, Rosé
Per glas
 € 19,50
 €   3,75
Bereich Nahetal, Kabinett, Wit
Per glas
 € 18,50
 €   3,50

Witte wijnen

Château Fabre Gasparet, La Grande Courtade, Corbières, Frankrijk, 2016  € 24,75
La Monasesca, La Marche, Verdicchio di Matelica, Italië, 2012  € 29,75
Domaine Bichot, Viré Clessé, Bourgogne, Frankrijk, 2016  € 29,75
Domaine Fouassier, Sancerre, Frankrijk, 2014  € 31,75

Rode wijnen

Finca Flichman, Mendoza, Argentinië, 2016  € 25,50
Domaine Giraud, Cuvee Marie & Francois, Côtes du Rhône, Frankrijk, 2013  € 27,50
Bergsig Estate, Zuid-Afrika, 2012  € 29,50
Château La Croix Meunier, St. Emilion Grand Cru, Bordeaux, Frankrijk, 2011  € 34,50

Mousserend

Champagne, José Michel, Frankrijk, Brut  € 47,50
Prosecco, Toso, Italië, Extra Dry  € 27,50
Stassen Litchi, België  € 25,50

Dessertwijn

Passeur de Soleil, Muscat de Frontignan AOC, Blanc
Per glas
 € 5,75
Reserveren