Menukaart

Een sfeervol restaurant en partycentrum gelegen aan een unieke locatie op de Veluwe, aan de rand van het prachtige natuurgebied De Imbos en De Posbank.
Ons klassiek en sfeervol ingerichte restaurant biedt 80 zitplaatsen en een gezellige bar waaraan u een aperitief kunt drinken alvorens u aan tafel gaat.

Onze uitgebreide A la Carte kaart is gebaseerd op de Nederlands/Franse keuken. Tevens wordt deze uitgebreid met gerechten van elk seizoen zoals asperges, mosselen en wildspecialiteiten. Op de menukaart vindt u ook diverse vegetarische gerechten.

Aan onze gasten met speciale diëten hebben wij ook gedacht. Zo hebben wij een speciale glutenvrije A la Carte kaart met diverse voor-, hoofd- en nagerechten.
Ook kunnen wij in overleg, met andere dieetwensen rekening houden.
Wij denken graag met u mee.

Uiteraard kunt u voor een heerlijke lunch en plategerechten ook bij ons terecht tot 17.00 uur.

Bij ons is het allemaal mogelijk.

Lunch

Diner

Specialiteiten

Wijnen

Diner

Voorgerechten

Carpaccio, maar dan van kalf
Dun gesneden kalfsvlees met kruidendressing, een mix van pitten, Parmezaanse kaas en een knapperige salade met een mini kaasstengel.

11,75

Ingepakte paddenstoelen
In tempura gefrituurde oesterzwammen met een zachte knoflooksaus. Gepresenteerd in een bakje van filodeeg met daarbij een slasalade.

11,75

Rund in de rook
Gerookte runder ribeye (rosé) begeleid met een truffelmayonaise, uitgebakken baconreepjes en een pittenmix. Geserveerd met een rolletjes zure komkommer en frisse salade.

12,50

Zooooo zacht
Ossenhaaspuntjes gemarineerd met gemberketjap en sesamzaadjes op een slasalade met daarbij gefrituurde knolselderij en een kaasstengel.

12,50

Oosterse zalm
Een mootje warme gerookte Schotse zalmfilet op Oosterse wijze met gemberketjap en sesamzaadjes. Geserveerd met een slasalade en een gelei van komkommer..

11,75

Garnalenfeestje
In knoflook gebakken spiesje van scampi’s met daarbij een kleine garnalencocktail met stukjes appel. Geserveerd met kreeftenmayonaise, slasalade en een mini kaasstengel.

12,50

3-luik “De Heideroos” 
De chef heeft voor u de volgende selectie van voorgerechten gemaakt:
Gerookte runder ribeye (rosé) met truffelmayonaise, baconreepjes en notenmix
Mootje warme gerookte Schotse zalmfilet op Oosterse wijze en geleikomkommer
In tempura gefrituurde oesterzwam met een zachte knoflooksaus

14,75
Bij deze gerechten serveren wij Oerbrood met kruidenboter en tomatenheks'nkaas.

Soepen

Italiaanse tomatensoep (VEGA)
Romige tomatensoep van pomodori tomaten en Italiaanse kruiden. Geserveerd met een mini kaasstengel.

6,75

Uit het bos
Bospaddenstoelensoep met room, truffelolie, bosui en kervel. Geserveerd met een mini kaasstengel.

6,75
Bij deze gerechten serveren wij Oerbrood met kruidenboter en tomatenheks'nkaas.

Hoofdgerechten vegetarisch

Gekleurde zwammen (VEGA)
Gebakken oesterzwammen, lichtpittig gekruid met kerrie, met champignons, ui en courgette. Gepresenteerd in een gepofte paprika en gegratineerd met oude kaas.
21,50

Vegetarische Wellington (VEGA)
Biet-Wellington in bladerdeeg en een koolblad met een saus van beukenzwammetjes. Geserveerd met wilde knoflook-spinazie.

22,50

Toch echt zonder vlees (VEGA)
Taco’s met winterse groenten, bofkip van “De Vegetarische Slager”, gemberketjap met sesamzaadjes en gegratineerd met oude kaas. Geserveerd met bospeencrème en een guacamole dipper.

22,50

Hoofdgerechten vis

Puur Hollands
Zalmfilet op de huid gebakken. Daarbij een crème van bospeen en begeleid door een zachte citroengrassaus.

23,50

Met z’n tweeën (ongefileerd)
2 Tongetjes in roomboter gebakken en afgeblust met limoen. Daarbij een crème van bospeen en apart een romige cognacsaus.

23,50
Vis trio
Trio van gebakken doradefilet, zalmfilet en gamba’s (zonder jasje). Daarbij apart een zachte citroengrassaus.
25,50

Hoofdgerechten vlees

Platgeslagen
Schnitzel met gebakken ui, champignons en baconreepjes. Geserveerd met een gepocheerd ei en kruidenboter.
22,50

Dronken lam
Stoofpotje van lamsvlees, langzaam gegaard in donker bier, met gedroogde appel, ui, champignons, prei en paprika. Daarbij aardappelmousseline met gebakken baconreepjes.

 22,50

Spareribs ’’De Heideroos’’(The best ribs in town)
Onze spareribs zijn smaakvol gemarineerd en tot op het bot gegaard. Wij serveren ze met een zachte knoflooksaus.

22,50

Varkentjes proosten met wijn
Varkenshaas medaillons met een rode uiencompote. Geserveerd op aardappelmousselin en begeleid door rodewijn-pepersaus.

23,50

Voor de liefhebber, de ECHTE!!!
Tournedos op een bedje van bospeencrème met een kruidenkorst van gepofte knoflook en groene kruiden. Daarbij een romige cognacsaus.

26,50

Vlees en spiezen van de grill

Kip aan de pen
Spies van gemarineerde kipdijen met rode paprika en katenspek. Daarbij apart een zachte kerriesaus.
22,50
Rund aan de pen
Spies van malse ossenhaas met rode paprika en katenspek. Daarbij apart een rodewijn-pepersaus.
24,50
Black Angus met ruitje
Ribeye van het Black Angus rund met gebakken oesterzwammen en uitgebakken baconreepjes. Geserveerd met een rodewijn-pepersaus.
25,50
Mixed grill vlees (ca. 350 gram)
Mixed grill van ossenhaaspuntjes, kip en spare ribs. Geserveerd met knoflooksaus en cocktailsaus.
25,50
Bij onze hoofdgerechten serveren wij groente, gebakken aardappelen, rauwkostsalade en compote.

Desserts en IJscoupes (bereid met ambachtelijk ijs)

Stilstaand en uitgehangen
Parfait van Bastognekoek met sinaasappel-Grand Manier compote en een hangop van vanille met chocolade krullen en slagroom.

7,75

Plofkraak
Appel gepoft uit de oven en gevuld met kaneelboter. Geserveerd met warme vanillesaus, kaneelroomijs, slagroom en een tuille.

7,75
Hop hop hop
Crème brûlee van koffiehopjes met een bolletje vanilleroomijs. Begeleid door advocaat, slagroom en een tuille.
7,75

Coupe De Heideroos
Coupe met vanilleroomijs, kaneelroomijs en perensorbetijs. Gegarneerd met slagroom, chocolade krullen en een tuille.

7,75

Kleine IJscoupe
Wie heeft nog zin in een klein toetje met 1 bolletje vanilleroomijs met compote van warme appel, verse slagroom en een tuille.

5,75

3-Luik voor de grote genieter
De chef heeft voor u de volgende selectie van desserts gemaakt:
Parfait van Bastognekoek met sinaasappel-Grand Manier compote
Crème brûllee van koffiehopjes
Vanilleroomijs met verse slagroom en een tuille

11,50

Kindermenu's 3-gangen á € 14,50

Voorgerechten:

Tomaten Soepie Een klein kopje tomatensoep met balletjes 4,00
Meloentje Een frisse cocktail van verse meloen 4,00
Mini carpaccio met Parmezaanse kaas, gebroken nootjes en een kruidendressing 4,00

Hoofdgerechten:

Meneer Joepi Snackmannetje gemaakt van kipburger, kipgehaktballetje en kipnugget aan een spies. Met frites, appelmoes en mayonaise 7,75
Kluifje Spareribs met frites, appelmoes en mayonaise 7,75
Krokodores Kroket met frites, appelmoes en mayonaise 7,75
Frikadores Frikadel met frites, appelmoes en mayonaise 7,75
Uit de zee Vissticks met frites, appelmoes en mayonaise 7,75
Kabouterpannenkoekjes Poffertjes (12 stuks) met poedersuiker, jam en hagelslag 7,75

Toetjes:

Junior Dame Blanche 1 Bolletje vanilleroomijs met warme chocoladesaus en slagroom 4,00
Coole clown Vrolijke bol vanilleroomijs met kleurige spikkels en een clownsgezichtje 4,00
Onze kindermenu's worden geserveerd aan kinderen tot 13 jaar
Wij hebben op dit moment geen seizoens specialiteiten
Onbeperkt dineren voor € 17,50
Doordeweeks hebben wij een speciale aanbieding. U kunt dan voor maar € 17,50 onbeperkt genieten van de volgende hoofdgerechten.

Hoe werkt het:
- U maakt een keuze uit 1 van de onderstaande hoofdgerechten.
- Bijbestellingen alleen van het gerecht dat u als 1e gekozen had.
- Eventuele voorgerechten en/of desserts kunt u kiezen uit onze menukaart tegen de daarvoor geldende prijzen.

Schnitzeltjes met een gele paprikasaus

Of

Gemarineerde kipstukjes
met een soja-ketjapsaus en maanzaadjes.

Of

Vispotje van zalmfilet en tilapiafilet
met snijbonen, paprika en knoflook.
Geserveerd in een Italiaanse tomatensaus.

Bij deze gerechten serveren wij gebakken aardappelen, rauwkost en 1 soort warme groente
 
U kunt gebruik maken van deze actie op woensdag, donderdag en vrijdag. In het weekend en op feestdagen geldt deze actie niet.
Deze actie is niet geldig in combinatie met andere acties, kortingsbonnen of cadeaukaarten.
3-gangen keuzemenu á € 34,50

Voorgerechten

Romige tomatensoep van pomodori tomaten en Italiaanse kruiden.
Geserveerd met een mini kasstengel (VEGA).  

Of

Bospaddenstoelensoep met room, truffelolie, bosui en kervel.
Geserveerd met een mini kasstengel (VEGA).

Of

Kalfscarpaccio, met kruidendressing, een mix van pitten, Parmezaanse kaas en een knapperige salade met een mini kaasstengel.

Of

Een mootje warme gerookte zalmfilet op Oosterse wijze met gemberketjap en sesamzaadjes.
Geserveerd met een slasalade en een gelei van komkommer.

Bij deze gerechten serveren wij Oerbrood met kruidenboter en tomatenheks'nkaas.

Hoofdgerechten

Schnitzel met gebakken ui, champignons en baconreepjes.
Geserveerd met een gepocheerd ei en kruidenboter.

Of

Spies van gemarineerde kipdijen met rode paprika en katenspek.
Daarbij apart een zachte kerriesaus.

Of

Spareribs, smaakvol gemarineerd en tot op het bot gegaard.
Wij serveren ze met een zachte knoflooksaus.

Of

Zalmfilet op de huid gebakken. Daarbij een crème van bospeen en begeleid door een zachte citroengrassaus.

Of

Gebakken oesterzwammen, lichtpittig gekruid met kerrie, met champignons, ui en courgette.
Gepresenteerd in een gepofte paprika en gegratineerd met oude kaas.

Bij deze gerechten serveren wij groente, gebakken aardappelen, rauwkostsalade en compote.

Nagerechten

Crème brûlee van koffiehopjes met een bolletje vanilleroomijs.
Begeleid door advocaat, slagroom en een tuille.

Of

Coupe IJs met vanilleroomijs, kaneelroomijs en perensorbetijs.
Gegarneerd met slagroom, chocolade krullen en een tuille.

Of

Koffie, thee of cappuccino met een luxe bonbon

Saturday & Sunday Lunch

Op zaterdag en zondag ontvangen wij u graag tussen 12 en 14 uur bij De Heideroos om van de volgende lunch gebruik te maken.

Als u heerlijk met vrienden of familie iets te vieren heeft of gewoon lekker uitgebreid in ons sfeervolle restaurant wilt lunchen, is dit het geschikte idee voor u.

Wij kunnen met de meeste dieetwensen rekening houden, als u dat aan ons laat weten.

Lunch

Vooraf:

Romige Italiaanse tomatensoep (Vega)
Of
Dungesneden Parmaham met Galiameloen
Of
Champignons Dordogne, champignons gefrituurd in bierbeslag, met een zachte knoflooksaus (Vega)

Hierbij serveren wij Oerbrood met kruidenboter en tomatenheks'nkaas.

Hoofd:

Assortiment belegde mini broodjes (vis / vlees / vega)
Sandwiches met ham en kaas
Tunnbroodrolletjes met kalfscarpaccio en oude kaas
Diverse gevulde bladerdeeghapjes met kip-kerrie, ham-kaas en saucijs
Kartoffelsalade (Vega)
Butterfly garnalen met chilisaus

Dit serveren wij per tafel

Afsluiting:

Na afloop een kopje koffie of thee geserveerd met een diversiteit aan zoetigheden

Prijs (excl. drankjes):
Volwassenen € 21,50 per persoon
Kinderen van 4 t/m 11 jaar € 11,50 per persoon
Kinderen t/m 3 jaar gratis

Deze lunch wordt vanaf 4 personen geserveerd. Reserveren is noodzakelijk.

Lunch

Soepen

Italiaanse tomatensoep (VEGA)
Romige tomatensoep van pomodori tomaten en Italiaanse kruiden. Geserveerd met een mini kaasstengel.
6,75
Uit het bos (VEGA)
Bospaddenstoelensoep met room, truffelolie, bosui en kervel. Geserveerd met een mini kaasstengel.
6,75

Tosti's
(wij gebruiken voor onze tosti's wit Flaguette brood)

Tosti met ham en kaas en met kleine slagarnituur 4,95
Tosti Hawaï met ham, kaas en ananas en met kleine slagarnituur 5,50
Hierbij serveren wij ketchup of curry

Eiergerechten

Uitsmijter Ham en/of Kaas en een bolletje aardappelsalade 7,95
Uitsmijter meegebakken Spek en een bolletje aardappelsalade 7,95
Uitsmijter "De Heideroos" met Ham, Kaas, Parmaham en een bolletje aardappelsalade 8,25
Boerenomelet en een bolletje aardappelsalade 9,25
Omelet champignons (VEGA) met een bolletje aardappelsalade 9,25
Bij deze gerechten heeft u de keuze uit maïs of meergranen Oerbrood

Italiaanse bol OF een Waldkorn bol

Hamburger De Heideroos  100% Black Angus rund met gebakken uitjes, spek, hamburgersaus en slasalade 13,25
Pulled pork aangemaakt met teriyakisaus en slasalade 8,75
Kalfscarpaccio met een mix van noten, Parmezaanse kaas, een kruidendressing en een knapperige salade 8,75
Filet Americain met rode uikappertjes, gekookt ei en slasalade 8,75
Gerookte Noorse zalmfilet met rode uitjes, kappertjes, tomatenheks'nkaas en slasalade 9,25
Huisgemaakte tonijnsalade met rode ui, paprika, augurk en slasalade 9,25
Oude kaas (Reypenaer) met walnoten, appelstroop en slasalade (VEGA) 6,75

Lunch gerechten

Twaalf uurtje vlees
Twee sneden ambachtelijk Oerbrood, geserveerd met een Bourgondische kroket, filet Americain en pulled pork aangemaakt met teriyakisaus
11,75
Één uurtje vis
Twee sneden ambachtelijk Oerbrood, geserveerd met een garnalenkroket, huisgemaakte tonijnsalade en gerookte Noorse zalmfilet
12,75
Twee Bourgondische kroketten met keuze uit: Oerbrood OF friet 7,95
Sandwich met gerookte Noorse zalmfilet, heks’nkaas, rode ui, kappertjes en een fris aangemaakte slasalade 9,95
Sandwich met gerookte runder ribeye, truffelmayonaise, uitgebakken baconreepjes, pittenmix, rolletjes zure komkommer en een frisse slasalade.
9,95

Maaltijdsalades

Vegetarische salade
Salade met geitenkaas, stukjes dadel en walnoot en een vleugje honing. Geserveerd met een walnotendressing en geroosterde bloemkool. Met daarbij een mini kaasstengel.
14,25
Caesar salade
Frisse salade met gegrilde gemarineerde kip, zongedroogde tomaat, rode ui, Parmezaanse kaas en aangemaakt met een dressing. Geserveerd met een mini kaasstengel.
14,25
Salade met ossenhaas
Salade met gebakken ossenhaaspuntjes, ui en champignons. Afgeblust met een dressing van ketjap manis, sesamzaadjes en knoflook. Met daarbij een minikaasstengel.
16,25
Noorse zalm
Salade met gerookte Noorse zalmfilet, rode ui, kappertjes en kruidendressing. Geserveerd met een mini kaasstengel.
16,25
Deze salades serveren wij met Oerbrood of frites

Plate gerechten

Gebakken oesterzwammen, licht pittig gekruid met kerrie, champignons, ui en courgette. Gepresenteerd in een gepofte paprika en gegratineerd met oude kaas (VEGA). 20,00
Schnitzel met gebakken ui, champignons en baconreepjes. Geserveerd met een gepocheerd ei en kruidenboter.
20,00
Spies van kipdijen, rode paprika en katenspek met apart daarbij een zachte kerriesaus.
20,00
Spareribs, smaakvol gemarineerd en tot op het bot gegaard. Geserveerd met een zachte koude knoflooksaus. 21,00
Varkenshaas medaillons met een rode uiencompote. Begeleid door een rodewijn-pepersaus. 21,00
Spies van ossenhaas met rode paprika en katenspek met apart daarbij een rodewijn-pepersaus. 22,00
Sliptongen (2 stuks) in roomboter gebakken en afgeblust met limoen. Daarbij apart een romige cognacsaus. 22,00
Bij deze gerechten serveren wij frites, gemengde salade en een bolletje aardappelsalade. Meerprijs gebakken aardappelen i.p.v. frites € 1,00
Wijnen

Huiswijnen

VdP d’Hérault, Bellefeuille, Wit
Per glas
 € 19,95
 €   3,75
VdP d’Hérault, Bellefeuille, Rood
Per glas
 € 19,95
 €   3,75
VdP d’Hérault, Bellefeuille, Rosé
Per glas
 € 19,95
 €   3,75
Cabernet d'Anjou, Villeneuve, Rosé
Per glas
 € 20,95
 €   3,95
Bereich Nahetal, Kabinett, Wit
Per glas
 € 19,95
 €   3,75