Kerst

Kerst zoals u het nog nooit hebt meegemaakt.

Als de dagen korter en donkerder worden, wordt het bij De Heideroos steeds gezelliger.
De hele zaak is in de kerstsfeer gehuld. Voor de ingang staat de Kerstman en verwelkomd u hartelijk in ons restaurant.

Speciaal voor de kinderen hebben wij een kinderspeelkamer en natuurlijk heeft de Kerstman voor elk kind ook een cadeautje.
IMG_1574
Kerstbrunch

Op 1e en 2e Kerstdag is er om 11.30 uur een uitgebreide Kerstbrunch in buffetvorm.
Na afloop wordt er een heerlijk kerstdessert geserveerd (aan tafel).

De kinderen kunnen zich tijdens de brunch vermaken in onze kinderspeelkamer.
Bovendien heeft de Kerstman een cadeautje voor ieder kind.

De Kerstbrunch is alleen op reservering. 

De Kerstbrunches op 1e en 2e Kerstdag zijn helaas vol.

Kerst Brunchbuffet 2018

Aanvang 1e of 2e Kerstdag 11.30 uur (alleen op reservering)

Voor € 32,50 p.p. (excl. consumpties)
Kinderen tot 4 jaar gratis (met kadootje)
Kinderen van 4 tot 12 jaar € 14,75 (met kadootje)

Soepen

Wildbouillon, uiensoep (Vega), Italiaanse tomatensoep (Vega)
Croutons en groene kruiden

Koude gerechten

Boswachterssalade met geplukt hertenvlees, appel, cranberry, mayonaise en honing
Frisse aardappelsalade met tuinkruiden (Vega)
Zalmsalade met partjes ei en zure komkommer
Salade met couscous, haricots verts, rode ui en tomatensalsa (Vega)

Visschotels

 Huisgemarineerde Schotse zalmfilet
Gemarineerde roze garnalen aangemaakt met milde knoflooksaus
Gerookte en gekruide makreelfilet met citroenmayonaise
Mousse van heilbotfilet aangemaakt met groene kruiden

Vleesschotels

Kalfsmuis, rosé gebraden, omwikkeld met pancettaspek met zachte knoflooksaus
Gerookte kipfilet met apart een romige kerriemayonaise
Italiaanse Parmaham met Galiameloen
Hertenham, gerookte ganzenfilet, gerookte wildzwijnshaas

Diverse rauwkost/garnituren

Frisse rauwkostsalade
Komkommersalade
Kruidenboter en Tomatenheks ‘nkaas
Cocktailsaus en knoflooksaus

 Broodsoorten

Stokbrood, oerbrood (maïs en meergranen), mini croissantjes

Kaas en Zoet beleg

Oude kaas, jonge kaas en romige brie
Jam en Hagelslag

Warme gerechten

Wildstoofpot van hert met winterse groenten, champignon, cranberry
Kipdijenstukjes met een satésaus
Varkenshaasmedaillons met yakatorisaus
Kalfssukade, langzaam gegaard in z’n eigen jus
Gemarineerde spareribs
Quiche met paddenstoelen, najaarsgroenten en gegratineerd met kaas (Vega)

Frites
Gebakken krieltjes met spek en ui
Gemengde groenten en warme stoofpeertjes

Voor onze kleine gasten tot 12 jaar serveren wij tevens

mini frikadellen, gehaktballetjes, kipnuggets,
mayonaise, appelmoes en ketchup.
En heerlijke pizzapunten.

Met een cadeautje uitgedeeld door de Kerstman!

Nagerechten geserveerd op bord aan tafel

Een heerlijk kerstdessert bestaande uit diverse lekkernijen
Voor de kleintjes is er een kinder-kerstdessert

Kinderspeelruimte

In onze zaal hebben wij speciaal voor de kinderen een speelparadijs (zonder toezicht).
Zo kunnen zij zich tijdens uw verblijf prima vermaken.

Kerstdiner

Vanaf 18.00 uur kunt u beide Kerstdagen genieten van ons 4-gangen Kerstdiner.
U heeft daarbij de keuze uit diverse voor-, tussen- en hoofdgerechten.

Onze werkwijze:
Als u bij ons gereserveerd heeft voor het Kerstdiner, sturen wij u een reserveringformulier per mail (of per post als u dat wenst).
Als u onze mail beantwoordt, kunt u in het keuzeformulier de gewenste gerechtenkeuze invullen.

Ja, wij willen uw menukeuze al van tevoren weten. Daar hebben wij ook een goede reden voor.
Met de Kerstdagen zijn onze koks ongelooflijk druk (vorig jaar zijn er tijdens de twee Kerstdagen meer dan 750 mensen door ons van eten voorzien!!) en als wij de menukeuze al weten, kunnen wij er zorg voor dragen dat op de avond, waarop u komt dineren, alles soepel verloopt en niemand al te lang op zijn eten hoeft te wachten.

Zodra wij het ingevulde reserveringsformulier ontvangen hebben, kijken wij het na of alles klopt en ontvangt u van ons een definitieve bevestiging van de reservering.

Het Kerstdiner is alleen op reservering. 

De Kerstdiners van 1e en 2e Kerstdag zijn helaas vol!

Kerstdiner 2018

1e of 2e Kerstdag vanaf 18.00 uur (alleen op reservering)
4-gangen keuzemenu € 52,50 per persoon

Amuse

Torentje van Tramezzinibrood met frambozengelei, Ardenner paté en sinaasappelsaus.

********

Voorgerechten

Proeverij De Heideroos
Gebakken oesterzwammen met prei en paprika in een bakje van filodeeg.
Gepocheerde maïskipfilet omwikkeld met katenspek en begeleid door een mango-chutney.
Kalfsmuis, rosé gebraden met pancettaspek en een salsa van tomaat.

Of

Proeverij van Vis
Gerookte zalmfilet cornetjes gevuld met een mousse van heilbot.
Viscarpaccio van heek, ingerold met tomatentapenade met daarbij zoetzure komkommer en wasabi-mayonaise.
Gemarineerde rivierkreeftjes begeleid door een schuim van Prosecco en bosvruchten.

Of

Proeverij van Wild
Gerookte wildzwijnshaas met Aceto balsamico stroop.
Hamburgertje van ree met een mini-brioche broodje. Begeleid door een zoete uiencompote en mosterdmayonaise.
Boswachterssalade met hertenvlees, appelblokjes, cranberry, mayonaise en honing.

Of

Vegetarische bapao met Oosterse groenten en gegratineerd met Reypenaer kaas. Geserveerd op een bananenblad en daarbij chilisaus.

 

 Hierbij serveren wij brood met kruidenboter en tomatenheks’nkaas.

********

Tussengerechten

Goedgevulde Franse uiensoep geserveerd met een kaasstengel.

Of

  Cranberrysoep met een vleugje room geserveerd met een kaasstengel.

Of

Wildbouillon met een garnituur van ree en bospaddenstoelen.

*********

Verfrissing “De Heideroos”

 Spoom van bloedsinaasappel ijs, Likeur 43 en Lychee cider

 *********

Hoofdgerechten

Ontmoeting van Vlees
Een combi van varkenshaas, kalfssukade en ossenhaas  met najaarsgroenten en een Madeirasaus.

Of

Ontmoeting van Vis
 Een combi van zalmfilet, zeebaarsfilet en zeewolf omwikkeld met pancettaspek.
Apart geserveerd met Choronsaus en knolselderijpuree.

Of

Ontmoeting van Wild
Een combi van hertenbiefstuk, rouleau van fazant en hazenrugfilet.
Geserveerd met een zuurkoolstamppotje en een vossenbessensaus.

Of

Paprika gevuld met rul gehakt van “De Vegetarische Slager”,
doperwten, zontomaat, couscous, champignons en crème fraîche.

Of

Zeebaars op de huid gebakken, op een bedje van knolselderijpuree.
Daarbij apart geserveerd een Yakatorisaus.

Of

Tournedos geserveerd op een bedje van najaarsgroenten.
Begeleid door een rode wijnjus en oven gedroogde speklinten.

********

Nagerecht

Kerst Dessert met verschillende lekkernijen.

Kerstcatering

Bent u van plan de Kerstdagen in huiselijke kring te vieren?
Ook dan kan De Heideroos u helpen.

Wij verzorgen alles van salades en maaltijden tot uitgebreide koud/warme buffetten.
De buffetten verzorgen wij al vanaf 10 personen.

Kunt u niet vinden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op.
Wij verzorgen ook catering op maat.

LET OP: Door de drukte met de Kerstdagen bezorgen wij alleen catering in Eerbeek, Brummen, Dieren, Hall, Laag Soeren en Loenen.
Het is wel mogelijk dat u zelf alles op komt halen bij ons, als u verder weg woont dan de hierboven genoemde plaatsen.

Lunchbuffet Kerst 2018

Buffet bestaande uit:
Wit en bruinbrood, mini broodjes, mini croissants, stokbrood en krentenbrood
Luxe vleeswaren (Parmaham, gerookte kipfilet, boerenbeenham en hertenham)
Diverse kaassoorten o.a. brie, oude kaas en jonge belegen kaas
Warme beenham met apart honingmosterdsaus
Boeren omelet met ui, champignon, aardappel, paprika en tuinkruiden
Rundvleessalade met gevulde eieren
Zalmsalade met gerookte zalm en kappertjes
Jam, hagelslag en roomboter
Verse fruitsalade

Dit buffet wordt verzorgd á € 17,50 per persoon (minimaal 10 personen)

Catering kerstbuffet A

Prijs per persoon € 27,50 vanaf 10 personen
(incl. borden, bestek en gratis afwasservice)

Koude gerechten:
Rundvleessalade gegarneerd met Parmaham, boerenbeenham, gerookte kipfilet en gevulde eieren.
Zalmsalade gegarneerd met huisgerookte Noorse zalmfilet, gerookte forelfilet, gekruide makreel en roze garnalen in knoflooksaus.
Frisse rauwkostsalade aangemaakt met dressing.
Oerbrood mais en meergranen (gesneden).
Tomatensalsa, kruidenboter en Heks’nkaas.

Garnituren:
Gebakken krieltjes met spekjes en uitjes.
Dagverse groente.
Warme stoofperen zonder klokhuis.

Warme gerechten:
Kies 2 soorten uit onderstaande gerechten:

~ Champignons in romige knoflooksaus gegratineerd met kaas (Vega).
~ Vegetarische quiche met bospaddenstoelen en najaarsgroenten en gegratineerd met kaas (Vega).
~ Varkenshaasmedaillons met een romige bospaddenstoelensaus.
~ Gemarineerde kipstukjes met een Yakitorisaus.
~ Gepocheerde maïskipfilet omwikkeld met katenspek met Madeirasaus.
~ Kalfssukade, langzaam gegaard in zijn eigen jus.
~ Runderstoofschotel met o.a. ui, paprika en bospaddenstoelen.
~ Wildstoofschotel van Hert met een garnituur van winterse groenten.
~ Gepocheerde zalmfilet met een tuinkruidensaus.
~ Visstoofschotel (zalm, tonijn, witvis) in een Hollandaisesaus.

Catering kerstbuffet B “de Luxe”

Prijs per persoon € 32,50 vanaf 10 personen
(incl. borden, bestek en gratis afwasservice)

Koude gerechten:
Rundvleessalade gegarneerd met Parmaham, boerenbeenham, gerookte kipfilet en gevulde eieren.
Zalmsalade gegarneerd met huisgerookte Noorse zalmfilet, gerookte forelfilet, gekruide makreel, roze garnalen in knoflooksaus.
Eerbeekse Coppaham met Galiameloen.
Dun gesneden kalfsvlees, rosé gebraden met uitgebakken pancettaspek en kruidendressing.
Hertenham en gerookte wildzwijnshaas met Cranberrycompote.
Frisse rauwkostsalade aangemaakt met dressing.
Oerbrood mais en meergranen (gesneden).
Tomatensalsa, kruidenboter en Heks’nkaas.

Garnituren:
Gebakken krieltjes met spekjes en uitjes.
Dagverse groente.
Warme stoofperen zonder klokhuis.

Warme gerechten:
Kies 3 soorten uit onderstaande gerechten:

~ Champignons in romige knoflooksaus gegratineerd met kaas (Vega).
~ Vegetarische quiche met bospaddenstoelen en najaarsgroenten en gegratineerd met kaas (Vega).
~ Varkenshaasmedaillons met een romige bospaddenstoelensaus.
~ Gemarineerde kipstukjes met een Yakitorisaus.
~ Gepocheerde maïskipfilet omwikkeld met katenspek met Madeirasaus.
~ Kalfssukade, langzaam gegaard in zijn eigen jus.
~ Runderstoofschotel met o.a. ui, paprika en bospaddenstoelen.
~ Wildstoofschotel van Hert met een garnituur van winterse groenten.
~ Gepocheerde zalmfilet met een tuinkruidensaus.
~ Visstoofschotel (zalm, tonijn, witvis) in een Hollandaisesaus.

Kerst dessertbuffet 2018

Bavarois van bosvruchten
Bavarois van sinaasappel
Bruine chocolademousse
Verse slagroom
Verse fruitsalade

 Dit buffet wordt verzorgd á € 5,25 per persoon (minimaal 10 personen)

Catering salades en maaltijden

Catering Salades
(Minimaal 4 personen per salade)

Rundvleessalade € 8,95 p.p.
Gegarneerd met boerenbeenham, gerookte kipfilet en ei

Rundvleessalade de Luxe € 10,95 p.p.
Gegarneerd met boerenbeenham, gerookte kipfilet, Parmaham, Eerbeekse Coppaham, gevuld ei en Galiameloen

Zalmsalade € 10,95 p.p.
Gegarneerd met huisgerookte Noorse zalmfilet en ei

Zalmsalade de Luxe € 13,95 p.p.
Gegarneerd met huisgerookte Noorse zalmfilet, gekruide makreel, gerookte forelfilet, Noorse garnalen en gevuld ei

Aardappelsalade € 8,95 p.p.
Gegarneerd met zongedroogde tomaatjes, bosuitjes en verse vruchten

Hamplateau (voor ca. 4 pers.) € 17,50
Parmaham, hertenham, gerookte kipfilet, Eerbeekse Coppaham en met Galiameloen

Visplateau (voor ca. 4 pers.) € 19,50
Huisgerookte Noorse zalmfilet, gerookte heilbot, gerookte forel, rivierkreeftjes, gekruide makreel en Noorse garnalen in knoflooksaus

Uitbreidingen:

Schaal Parmaham € 12,50 per schaal
met salade van meloen

Schaal Kalfscarpaccio € 9,50 per schaal
met mix van pitten, Parmezaanse kaas en kruidendressing

Alle salades worden geleverd in een luxe vensterdoos

Brood en boter/tapenade

Stokbrood wit €  2,75 p.st.
Oerbrood maïs of meergranen €  6,00 p.st.
Kruidenboter 100 gram €  2,50 p.st.
Tomatentapenade 100 gram €  3,00 p.st.

Maaltijden

Kipsaté 350 gr. (inclusief saus) €   8,50
Runderstoofschotel 350 gr. (inclusief saus) €   9,50
Visstoofschotel (zalm, tonijn, witvis) in Hollandaisesaus 350 gr. €   9,50
Kalfssukade 350 gr. (inclusief jussaus) € 10,50
Wildstoofschotel (Hert) 350 gr. (inclusief saus) € 11,50
Licht pittige curry van bofkip van “De Vegetarische Slager” met groenten (VEGA) €   8,50
Aardappelpuree 150 gr. € 2,00
Stoofpeer zonder klokhuis 2x ½ p.p. € 0,85
Italiaanse tomatensoep 1 liter € 8,50