Kerst

Kerst zoals u het nog nooit hebt meegemaakt.

Als de dagen korter en donkerder worden, wordt het bij De Heideroos steeds gezelliger.
De hele zaak is in de kerstsfeer gehuld. Voor de ingang staat de Kerstman en verwelkomd u hartelijk in ons restaurant.

Speciaal voor de kinderen hebben wij een kinderspeelkamer en natuurlijk heeft de Kerstman voor elk kind ook een cadeautje.
IMG_1574
Kerstbrunch

Op 1e en 2e Kerstdag is er om 11.30 uur een uitgebreide Kerstbrunch in buffetvorm.
Na afloop wordt er een heerlijk kerstdessert geserveerd (aan tafel).

De kinderen kunnen zich tijdens de brunch vermaken in onze kinderspeelkamer.
Bovendien heeft de Kerstman een cadeautje voor ieder kind.

De Kerstbrunch is alleen op reservering. 

De Kerstbrunches op 1e en 2e Kerstdag zijn helaas vol.
U kunt zich nog wel opgeven voor de reservelijst.

Kerst Brunchbuffet 2019

Aanvang 1e of 2e Kerstdag 11.30 uur (alleen op reservering)

Voor € 32,50 p.p. (excl. consumpties)
Kinderen tot 4 jaar gratis (met kadootje)
Kinderen van 4 tot 12 jaar € 14,75 (met kadootje)

Soepen

Wildbouillon van hert, Bospaddenstoelensoep (Vega), Italiaanse tomatensoep (Vega)
Croutons, tuinkruiden, soepstengels

Koude gerechten

Rundvleessalade, Zalmsalade, Aardappelsalade (vega)
Geitenkaas met stukjes dadels/walnoten/honing (Vega)
Salade van witlof met zoete aardappel/sinaasappel/gerookte eendenborst
Salade van kip met appel/bleekselderij/bieslook/zongedroogde tomaat/ kerriemayonaise

Visschotels:

Gerookte heilbotfilet
Schotse zalmfilet met apart citroengrasmayonaise
Tonijnsalade met kappertjes/rode ui/paprika/augurk
Roze garnalen aangemaakt met appel en kreeftenmayonaise

Vleesschotels:

Varkensprocureur gevuld met gekruid gehakt
Parmaham met Galia- en Cantaluope meloen
Hertenham, wildzwijnscoppa, gerookte eendenborst
Gerookte runder ribeye met notenmix/baconreepjes/truffelmayonaise

Diverse rauwkost/garnituren:

Frisse rauwkostsalade
Komkommersalade
Kruidenboter en Tomatenheks‘nkaas
Cocktailsaus en knoflooksaus

Broodsoorten

Stokbrood, oerbrood (maïs en meergranen), mini croissantjes

Kaas en Zoet beleg

Oude kaas, jonge kaas en romige brie
Jam en Hagelslag

Warme gerechten

Wildstoofpot van hert met garnituur van groenten, cranberry en peperkoek
Kipdijenstukjes met een satésaus
Varkenshaasmedaillons met een saus van beukenzwammetjes
Rundersukade, langzaam gegaard in z’n eigen jus
Gemarineerde spareribs
In bierbeslag gebakken champignons (Vega)

Frites
Gebakken krieltjes met spek en ui
Gemengde groenten en warme stoofpeertjes

Voor onze kleine gasten tot 12 jaar serveren wij tevens

mini frikadellen, gehaktballetjes, kipnuggets,
mayonaise, appelmoes en ketchup.
En heerlijke pizzapunten.

Met een cadeautje uitgedeeld door de Kerstman!

Nagerechten geserveerd op bord aan tafel

Een heerlijk kerstdessert bestaande uit diverse lekkernijen
Voor de kleintjes is er een kinder-kerstdessert

 

Kinderspeelruimte

In onze zaal hebben wij speciaal voor de kinderen een speelparadijs (zonder toezicht).
Zo kunnen zij zich tijdens uw verblijf prima vermaken.

Kerstdiner

Vanaf 18.00 uur kunt u beide Kerstdagen genieten van ons 4-gangen Kerstdiner.
U heeft daarbij de keuze uit diverse voor-, tussen- en hoofdgerechten.

Onze werkwijze:
Als u bij ons gereserveerd heeft voor het Kerstdiner, sturen wij u een reserveringformulier per mail (of per post als u dat wenst).
Als u onze mail beantwoordt, kunt u in het keuzeformulier de gewenste gerechtenkeuze invullen.

Ja, wij willen uw menukeuze al van tevoren weten. Daar hebben wij ook een goede reden voor.
Met de Kerstdagen zijn onze koks ongelooflijk druk (tijdens de twee Kerstdagen voorzien wij een paar honderd mensen van eten !!) en als wij de menukeuze al weten, kunnen wij er zorg voor dragen dat op de avond, waarop u komt dineren, alles soepel verloopt en niemand al te lang op zijn eten hoeft te wachten.

Zodra wij het ingevulde reserveringsformulier ontvangen hebben, kijken wij het na of alles klopt en ontvangt u van ons een definitieve bevestiging van de reservering.

Het Kerstdiner is alleen op reservering. 

Kerstdiner 2019

1e of 2e Kerstdag vanaf 18.00 uur (alleen op reservering)
4-gangen keuzemenu € 56,50 per persoon

Amuse

Komkommerschelpje gevuld met een witlofsalade, brie, sinaasappel en walnoot.

********

Voorgerechten

Proeverij De Heideroos
In tempura gefrituurde oesterzwammen in een filodeegbakje met zachte knoflooksaus.
Gerookte runder ribeye (rosé) met truffelmayonaise, baconreepjes en notenmix.
Lauwwarme kalkoenbrisket met een chutney van ananas en mango op een bedje van pilavrijst, paprika, mint en citroen.

Of

Proeverij van Vis
Mootje warme gerookte Schotse zalmfilet op Oosterse wijze met gemberketjap en sesamzaadjes en een gelei van komkommer.
Kleine garnalencocktail met whiskysaus, stukjes appel en een crostini.
Gerookte forel mousse met kappertjes, sjalotjes en roomkaas. Geserveerd op geroosterde bloemkool.

Of

Proeverij van Wild
Kastanjechampignon gevuld met een witlofsalade, gestoofde Hazenbout en oude kaas.
Duo van Hertenpastrami en gerookte Eendenborstfilet met en een sinaasappelcompote.
Carpaccio van langzaam gegaarde Wildzwijnrollade en frambozendressing.

Of

Geitenkaas met stukjes dadel en walnoot en een vleugje honing geserveerd op geroosterde bloemkool.
Daarbij een slasalade met walnotendressing en een crostini.

 Hierbij serveren wij brood met kruidenboter en tomatenheks’nkaas.

********

Tussengerechten

Bospaddenstoelensoep met room, truffelolie, bosui en kervel. Geserveerd met een huisgemaakte crostini.

Of

Italiaanse tomatensoep van pomodori tomaten en Italiaanse kruiden. Geserveerd met een huisgemaakte crostini.

Of

Wildbouillon met een garnituur van hert, bospaddenstoelen en groene kruiden. Geserveerd met een huisgemaakte crostini.

*********

Verfrissing “De Heideroos”

Spoom van citroen-mango sorbetijs met hazelnootsiroop en cider.

 *********

Hoofdgerechten

Ontmoeting van Vlees
Een combi van varkenshaas, ossenhaas en maïskipfilet gevuld met geitenkaas.
Geserveerd op een stamppotje van pastinaak en een saus van beukenzwammetjes.

Of

Ontmoeting van Vis
Een combi van zalmfilet, doradefilet en een spiesje van gamba’s (zonder jasje).
Geserveerd met een crème van bospeen en een zachte citroengrassaus.

Of

Ontmoeting van Wild
Een combi van hertenbiefstuk, fazantfilet met een vulling van shiitake en  een spiesje van wildzwijnhaas met rode ui en katenspek.
Geserveerd met een zuurkoolstamppotje en een kruidenlikeursaus.

Of

Een vegetarische combi van biet-Wellington in bladerdeeg en gebakken oesterzwammen, met kerriekruiden en champignons, ui, courgette in een gepofte paprika en gegratineerd met oude kaas.

Of

2 Tongetjes in roomboter gebakken en afgeblust met limoen. Daarbij een crème van bospeen en apart een romige cognacsaus.

Of

Tournedos op een bedje van pastinaak met een kruidenkorst van gepofte knoflook en groene kruiden. Daarbij een romige cognacsaus.

********

Nagerecht

Kerst Dessert met verschillende lekkernijen.

Kinder Kerstdiner 2019

4-gangen keuzemenu € 22,50 per persoon
Voor kinderen tot 12 jaar

Amuse van het huis

********

Spiesje van meloen en gedroogde rauwe ham

********

Romige tomatensoep met balletjes

Of

Gevulde champignonsoep (veg)

*********

Keuze uit:
Biefstukje (100 gr), Schnitzeltje (100 gr), Sparerib, Frikandel of Kroket
met frites, appelmoes & mayonaise

********

Kinder-kerstdessert

Kerstcatering

Bent u van plan de Kerstdagen in huiselijke kring te vieren?
Ook dan kan De Heideroos u helpen.

Wij verzorgen alles van salades tot uitgebreide koud/warme buffetten.
De buffetten verzorgen wij al vanaf 10 personen.

Kunt u niet vinden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op.
Wij verzorgen ook catering op maat.

LET OP: Door de drukte met de Kerstdagen bezorgen wij alleen catering in Eerbeek, Brummen, Dieren, Hall, Laag Soeren en Loenen.
Het is wel mogelijk dat u zelf alles op komt halen bij ons, als u verder weg woont dan de hierboven genoemde plaatsen.

Lunchbuffet Kerst 2019

  Buffet bestaande uit:
Wit brood, meergranen oerbrood, mini croissants, stokbrood en krentenbrood
Luxe vleeswaren (Parmaham, gerookte kipfilet, boerenbeenham en ger. ribeye)
Diverse kaassoorten o.a. brie, oude kaas en jonge belegen kaas
Warme beenham met apart een romige koude honingmosterdsaus
Boeren omelet met ui, champignon, aardappel, paprika en tuinkruiden
Rundvleessalade met gevulde eieren
Zalmsalade met gerookte zalm en kappertjes
Galia meloen
Jam, hagelslag en roomboter

Dit buffet wordt verzorgd á € 18,50 per persoon (minimaal 10 personen)

Catering kerstbuffet A 2019

Prijs per persoon € 28,50 vanaf 10 personen
(incl. borden, bestek en gratis afwasservice)

Koude gerechten:
Rundvleessalade gegarneerd met Parmaham, boerenbeenham, gerookte kipfilet en gevulde eieren.
Zalmsalade gegarneerd met huisgerookte Noorse zalmfilet, gerookte forelfilet, gekruide makreel en roze garnalen in knoflooksaus.
Frisse rauwkostsalade aangemaakt met dressing.
Tomaat/komkommer salade aangemaakt met basilicumdressing.
Oerbrood mais en meergranen (gesneden).
Kruidenboter en tomatenheks’nkaas.

Garnituren:
Gebakken krieltjes met spekjes en uitjes.
Dagverse groente.
Warme stoofperen zonder klokhuis.

Warme gerechten:
Kies 2 soorten uit onderstaande gerechten:

Champignons in romige knoflooksaus gegratineerd met kaas (Veg).
Vegetarische quiche met bospaddenstoelen en najaarsgroenten en gegratineerd met kaas (Veg).
Varkenshaasmedaillons met een saus van beukenzwammetjes.
Pork Roast (langzaam gegaard) met een romige Stroganoffsaus.
Gemarineerde kipstukjes met ui en paprika en een zachte kerriesaus.
Maïskipfilet omwikkeld met katenspek met rodewijn-pepersaus.
Kalfssukade, langzaam gegaard in zijn eigen jus.
Runderstoofschotel met o.a. ui, paprika en bospaddenstoelen.
Wildstoofschotel van Hert met een garnituur van winterse groenten.
Gepocheerde zalmfilet met een zachte citroengrassaus.
Visstoofschotel van witvissoorten in een wittewijn-kruidensaus.

Catering kerstbuffet B “de Luxe” 2019

Prijs per persoon € 33,50 vanaf 10 personen
(incl. borden, bestek en gratis afwasservice)

Koude gerechten:
Rundvleessalade gegarneerd met Parmaham, boerenbeenham, gerookte kipfilet en gevulde eieren.
Zalmsalade gegarneerd met huisgerookte Noorse zalmfilet, gerookte forelfilet, gekruide makreel, roze garnalen in knoflooksaus.
Gerookte runder ribeye (rosé) met truffelmayonaise, uitgebakken baconreepjes en een pittenmix. Daarbij stukjes meloen.
Cocktailsalade van gegrilde kipstukjes met appel, bleekselderij, bieslook, zongedroogde tomaat en kerriemayonaise.
Hertenpastrami en gerookte wildzwijncoppa met Cranberrycompote.
Frisse rauwkostsalade aangemaakt met dressing.
Tomaat/komkommer salade met basilicumdressing.
Oerbrood mais en meergranen (gesneden).
Kruidenboter en tomatenheks’nkaas.

Garnituren:
Gebakken krieltjes met spekjes en uitjes.
Dagverse groente.
Warme stoofperen zonder klokhuis.

Warme gerechten:

Kies 3 soorten uit onderstaande gerechten:

Champignons in romige knoflooksaus gegratineerd met kaas (Veg).
Vegetarische quiche met paddenstoelen, groenten en oude kaas.
Varkenshaasmedaillons met een saus van beukenzwammetjes.
Pork Roast (langzaam gegaard) met een romige Stroganoffsaus.
Gemarineerde kipstukjes met ui en paprika en een zachte kerriesaus.
Maïskipfilet omwikkeld met katenspek met rodewijn-pepersaus.
Kalfssukade, langzaam gegaard in zijn eigen jus.
Runderstoofschotel met o.a. ui, paprika en bospaddenstoelen.
Wildstoofschotel van Hert met een garnituur van winterse groenten.
Gepocheerde zalmfilet met een zachte citroengrassaus.
Visstoofschotel van witvissoorten in een wittewijn-kruidensaus.

Kerst dessertbuffet 2019

Tiramisu bavarois
Sinaasappel bavarois
Bruine chocolademousse
Verse slagroom
Chocoladesaus
Verse fruitsalade

Dit buffet wordt verzorgd á € 6,00 per persoon (minimaal 10 personen)

Catering salades

Catering Salades
(Minimaal 4 personen per salade)

Rundvleessalade € 10,25 p.p.
Gegarneerd met boerenbeenham, gerookte kipfilet en ei

Rundvleessalade de Luxe € 11,50 p.p.
Gegarneerd met boerenbeenham, gerookte kipfilet, Parmaham, gerookte runder ribeye, gevuld ei en Galiameloen

Zalmsalade € 13,25 p.p.
Gegarneerd met huisgerookte Noorse zalmfilet en ei

Zalmsalade de Luxe € 14,50 p.p.
Gegarneerd met huisgerookte Schotse zalmfilet, gekruide makreel, gerookte forelfilet, Noorse garnalen en gevuld ei

Aardappelsalade € 10,25 p.p.
Gegarneerd met zongedroogde tomaatjes, bosuitjes en verse vruchten

Hamplateau (voor ca. 4-6 pers.) € 19,50
Parmaham, hertenpastrami, gerookte kipfilet, gerookte runder ribeye met Galiameloen

Visplateau (voor ca. 4-6 pers.) € 22,50
Schotse zalmfilet, gerookte heilbot, gerookte forel, gekruide makreel en Noorse garnalen in knoflooksaus

Uitbreidingen:

Schaal Parmaham (voor ca. 4-6 pers.) € 14,50 per schaal
met salade van meloen

Schaal Kalfscarpaccio (voor ca. 4-6 pers.) € 12,50 per schaal
met mix van pitten, Parmezaanse kaas en kruidendressing

Alle salades worden geleverd in een luxe vensterdoos

Brood en boter/tapenade

Stokbrood wit €  3,00 p.st.
Oerbrood maïs of meergranen €  6,00 p.st.
Kruidenboter 100 gram €  2,50 p.st.
Tomatenherks'nkaas 150 gram €  2,50 p.st.