Menukaart

Een sfeervol restaurant en partycentrum gelegen aan een unieke locatie op de Veluwe, aan de rand van het prachtige natuurgebied De Imbos en De Posbank.
Ons klassiek en sfeervol ingerichte restaurant biedt 80 zitplaatsen en een gezellige bar waaraan u een aperitief kunt drinken alvorens u aan tafel gaat.

Onze uitgebreide A la Carte kaart is gebaseerd op de Nederlands/Franse keuken. Tevens wordt deze uitgebreid met gerechten van elk seizoen zoals asperges, mosselen en wildspecialiteiten. Op de menukaart vindt u ook diverse vegetarische gerechten.

Aan onze gasten met speciale diëten hebben wij ook gedacht. Zo hebben wij een speciale glutenvrije A la Carte kaart met diverse voor-, hoofd- en nagerechten.
Ook kunnen wij in overleg, met andere dieetwensen rekening houden.
Wij denken graag met u mee.

Uiteraard kunt u voor een heerlijke lunch, pannenkoeken en plategerechten ook bij ons terecht tot 17.00 uur.

Bij ons is het allemaal mogelijk. 

 


Diner

Voorgerechten

Italiaantje (VEGA)
Salade met gekarameliseerde peren en Talleggio kaas met een kruidendressing en gebroken nootjes.

9,75

Kip in een jasje
Huisgemaakte kroketjes van boerderijkip met een slasalade. Geserveerd met mango-mayonaise en kruidige crostini.

9,75

Griekse stijl 
Spiesjes van gekruid lamsgehakt met rijst gevulde wijnbladeren. Geserveerd met een frisse salade van komkommer en tzatziki.

10,75

Zomers varken
Rauwe Livarsjink-ham van het Limburgse kloostervarken op een salade van gemarineerde meloen. Geserveerd met een stroop van Aceto Balsamico.

10,75

Fris ree
Steak tartaar van ree aangemaakt met sjalotjes, kappertjes en worcestersaus. Daarbij carpaccio van gemarineerde ananas en geserveerd met kwarteleitjes.

11,75

Carpaccio, maar dan van kalf
Dun gesneden kalfsvlees met een truffelcrème, gebroken nootjes, Parmezaanse kaas en een knapperige salade.

11,75

Dubbel gepeld
Gamba’s gefrituurd in tempurabeslag met een salade van rivierkreeftstaartjes, appel en sla. Geserveerd met knoflooksaus.

11,75

Scandinavisch
Warme huisgerookte en licht gegaarde Noorse zalmfilet met een hangop van citroen. Daarbij een kruidige crostini en slasalade.

11,75

3-luik “De Heideroos”
De chef heeft voor u de volgende selectie van voorgerechten gemaakt:
Warme Noorse zalmfilet met een citroenhangop en kruidige crostini.
Kroketje van boerderijkip geserveerd met een mango-mayonaise.
Mini kalfscarpaccio met truffelcrème en Parmezaanse kaas.

13,50

Bij deze gerechten serveren wij brood met kruidenboter en heks'nkaas.

   

Soepen

   

Mexicoooooo (VEGA)
Romige lichtgebonden Mexicaanse maïssoep met een pepertje.

6,25

Met een staartje
Licht gebonden ossenstaartsoep met een vleugje Madeira en croutons.

6,25

Italiaanse tomatensoep (VEGA)
Romige tomatensoep van pomodori tomaten en Italiaanse kruiden.

6,25

 Bij deze gerechten serveren wij brood met kruidenboter en heks'nkaas.

   

Hoofdgerechten vegetarisch

   

Net wat anders
Beignet van aubergine op een bedje van kastanjechampignons, prei, paprika en eiermie met Oosterse saus.

20,75

Hoe zegt u????
Wrap gevuld met teriyaki van “De Vegetarische Slager”en groenten, afgeblust met Kikoman sojasaus en gegratineerd met oude kaas.

20,75

Paddenstoelen in het groen
Ravioli gevuld met paddenstoelen op een bedje van seizoensgroenten en geserveerd met een groene pestosaus.

20,75

Hoofdgerechten vis

   

Ontmoeting van vis
Gebakken zalmfilet, tongscharfilet op z’n Thais en schelvisfilet op een bedje van pandanrijst en gepofte cherrytomaatjes. Daarbij een groene pestosaus.

23,75

Vanuit Azië
Tongscharfilet, op z’n Thais gemarineerd, geserveerd op een bedje van pandanrijst en met een curry-gembersaus.

21,75

Uit de Noorse wateren
Gebakken schelvisfilet op een bedje van gepofte cherrytomaatjes. Geserveerd met een groene pestosaus.

20,75

Hoofdgerechten vlees

   

Schnitzel op Oostenrijkse wijze
Schnitzel met gebakken rösti aardappel, paprika, uien en champignons. Met oven gedroogde speklinten.

20,75

Even wokken
Wrap met gewokte gemarineerde kip, paprika, ui en champignons. Afgeblust met chili-ketjap en gegratineerd met oude kaas.

20,75

Uit de wei
Duo van lamstoofpotje met tomaat en lamsfilet met een honing-tijmsaus. Daarbij een aardappelmousseline.

 21,75

Varken in het bos
Varkenshaasmedaillons met in tempura gefrituurde oesterzwammen. Geserveerd met een Morillesaus.

21,75

Spareribs, volgens bekend Heideroosrecept
Onze spareribs zijn smaakvol gemarineerd en tot op het bot gegaard. Wij serveren ze met een zachte knoflooksaus.

21,75

Zomers wild
Reebiefstukjes op een bedje van quinoa en zomerse groenten. Geserveerd met een rode Tawny portsaus.

25,75

Klassieker
Tournedos op een bedje van quinoa geserveerd met een romige “Café de Paris”-botersaus en oven gedroogde speklinten.

25,75

"American Style" van de grill

Met naar keuze: pepersaus, rode portsaus of kruidenboter

   

Maïskipfilet
Geserveerd met een gepofte aardappel en kruiden crème fraîche.

21,75

Kalfsribeye
Geserveerd met een gepofte aardappel en kruiden crème fraîche.

22,75

Runderlende clubsteak
Geserveerd met een gepofte aardappel en kruiden crème fraîche.

23,75

Mix van kogelbiefstuk, maïskipfilet en varkenshaas
Geserveerd met een gepofte aardappel en kruiden crème fraîche.

23,75

Bij deze gerechten serveren wij groente, gebakken aardappelen, rauwkostsalade en compote.

   

Desserts en IJscoupes (bereid met ambachtelijk ijs)

   

Coupe Cuarenta y Tres 
Dubbel vanilleroomijs met “Likeur 43”, chocolade schotsen en verse slagroom.

7,50

Lekker bakkie
Koffie, die wij hebben laten afkoelen, met een scheut Kahlúa. Daarin een bol romige Café-marmerijs en verse slagroom.

7,50

3 x Aardbei 
Aardbeienhangop geserveerd met gemarineerde aardbeien en een vleugje mint, aardbeiensorbetijs en verse slagroom.

7,50

Ingepakt
Roodfruit roomijs verpakt in vanille-marsepein. Geserveerd met bosvruchtencompote en verse slagroom.

7,50

Banaan kadootje
Banaan ingepakt in bladerdeeg met walnoten en bruine rum. Met roomijs van yoghurt-honing-walnoot en verse slagroom.

7,50

1 – 2 - 3 
Heerlijke coupe met sorbetijs van meloen, kersen en duindoornbes. Gegarneerd met vers fruit en geklopte slagroom.

7,50

Kleine IJscoupe
Voor wie toch nog zin heeft in een klein toetje serveren we 1 bolletje vanilleroomijs met warme chocoladesaus en vers geklopte slagroom.

5,25

3-Luik voor de grote genieter
De chef heeft voor u de volgende selectie van desserts gemaakt:
Roodfruit roomijs in vanille-marsepein en bosvruchtencompote.
Koffie met romige Café-marmerijs, Kahlúa en slagroom.
Aardbeienhangop met gemarineerde aardbeien en een vleugje mint.

9,95

Kindermenu's met verrassing (3-gangen voor € 11,50)

   

Voorgerechten:

   

Tomaten Soepie Een klein kopje tomatensoep met balletjes

3,50

Meloentje Een frisse cocktail van verse meloen

3,50

Meloen op een stokje Spiesje van gedroogde rauwe ham en meloen

3,50

Hoofdgerechten:

   

Tok Tok Kipfingers met frites, appelmoes en mayonaise

6,75

Meneer Joepi Snackmannetje gemaakt van kipburger, kipgehaktballetje en kipnugget aan een spies. Met frites, appelmoes en mayonaise

6,75

Kluifje Spareribs met frites, appelmoes en mayonaise

6,75

Krokodores Kroket met frites, appelmoes en mayonaise

6,75

Frikadores Frikadel met frites, appelmoes en mayonaise

6,75

Pizza Italia Pizzapunten belegd met ham, kaas en tomatensaus

6,75

Kabouterpannenkoekjes Poffertjes (12 stuks) met poedersuiker, jam en hagelslag

6,75

Toetjes:

   

Junior Dame Blanche 1 Bolletje vanilleroomijs met warme chocoladesaus en slagroom

3,50

Kinderbeker Een spannende verrassingsbeker gevuld met vanilleroomijs, aardbeiensaus en slagroom

3,50

Onze kindermenu's worden geserveerd aan kinderen tot 13 jaar 

   
Naar boven

Seizoensspecialiteiten: Mosselen

Hoofdgerechten

   

MOSSELEN OP FRANSE WIJZE (CA. 1 KG)
Bereid met droge Bourgognewijn, prei, uien, selderij en wortel.

21,00

MOSSELEN OP MONNIKEN WIJZE (CA. 1 KG)
Bereid met Westmalle Dubbel,prei, uien, selderij en wortel.

21,00

MOSSELEN OP THAISE WIJZE (CA. 1 KG)
Bereid met kokosmelk, witte wijn, citroengras, rode peper, prei, uien, selderij en wortel. 

21,00

 Hierbij serveren wij 2 sausjes, Vlaamse frieten en een gemengde rauwkostsalade.

   

Lekker voor bij de mosselen:

   

Domaine de Luc, Corbières, Pays d’Oc, Frankrijk, 2016
Typische Viognier geuren die doen denken aan bloesems en zoetig tropisch fruit. In de smaak abrikoos en tropische vruchten, gecombineerd met een intense rijkheid en lange afdronk. Volle en krachtige wijn.
Goed te combineren met rijke vis en schaaldiergerechten, varkenshaas en diverse gevogelte gerechten.
Door zijn stevigheid een uitstekend alternatief bij gerechten die een lichte rode wijn vereisen, maar de gast liever witte wijn drinkt.

Per fles  25,95
Per glas 4,95

Westmalle Dubbel
Dit is een donker, roodbruin trappisten bier met nagisting in de fles en een alcoholvolume van 7 procent. De crèmekleurige schuimkraag geurt naar speciale mout en laat een mooi kantwerk achter in het glas.
De smaak is rijk en complex, kruidig en fruitig, met een fris bittere finale. Het is een evenwichtig kwaliteitsbier met een zacht mondgevoel en eenlange, droge afdronk.

Per flesje
(33 cl)
3,75
  Naar boven

Onbeperkt dineren voor € 15,-

Doordeweeks hebben wij een speciale aanbieding. U kunt dan voor maar € 15,- onbeperkt genieten van de volgende hoofdgerechten.

Hoe werkt het:
- U maakt een keuze uit 1 van de onderstaande hoofdgerechten.
- Bijbestellingen alleen van het gerecht dat u als 1e gekozen had.
- Eventuele voorgerechten en/of desserts kunt u kiezen uit onze menukaart tegen de daarvoor geldende prijzen.

Gepekelde Casselerrib met een romige teriyakisaus

Of

Gemarineerde kiplapjes met een goed gevulde jachtsaus

Of

Vispotje van diverse vissoorten, groenten van het seizoen en een mosterdsaus

Bij deze gerechten serveren wij gebakken aardappelen, rauwkost en 1 soort warme groente
 
U kunt gebruik maken van deze actie op woensdag, donderdag en vrijdag. In het weekend en op feestdagen geldt deze actie niet.
Deze actie is niet geldig in combinatie met andere acties, kortingsbonnen of cadeaukaarten.
Naar boven
 

3-gangen keuzemenu á € 32,50

Voorgerechten

Romige tomatensoep  van pomodori tomaten en Italiaanse kruiden. (VEGA)

Of

Salade met gekarameliseerde peren en Talleggio kaas met een kruidendressing en gebroken nootjes. (VEGA)

Of

Carpaccio van dun gesneden kalfsvlees met een truffelcrème, gebroken nootjes, Parmezaanse kaas en met een knapperige salade.

Of

Warme huisgerookte en licht gegaardeNoorse zalmfilet met een hangop van citroen. Daarbij een kruidige crostini en slasalade.

Bij deze gerechten serveren wij brood met kruidenboter en heks'nkaas.

Hoofdgerechten

Gebakken schelvisfilet op een bedje van gepofte cherrytomaatjes. Geserveerd met een groene pestosaus.

Of

Wrap met gewokte gemarineerde kip, paprika, ui en champignons. Afgeblust met chili-ketjap en gegratineerd met oude kaas.

Of

Varkenshaasmedaillons met in tempura gefrituurde oesterzwammen. Geserveerd met een Morillesaus.

Of

Schnitzel met gebakken rösti aardappel, paprika, uien en champignons. Met oven gedroogde speklinten.

Of

Ravioli gevuld met paddenstoelen op een bedje van seizoensgroenten en geserveerd met een groene pestosaus. (VEGA)

Bij deze gerechten serveren wij groente, gebakken aardappelen, rauwkostsalade en compote.

Nagerechten

Dubbel vanilleroomijs met “Likeur 43”, chocolade schotsen en verse slagroom.

Of

Banaan ingepakt in bladerdeeg met walnoten en bruine rum. Met roomijs van yoghurt-honing-walnoot en verse slagroom.

Of

Koffie, thee of cappuccino met een luxe bonbon

Naar boven
 

Saturday & Sunday Lunch

Op zaterdag en zondag ontvange wij u graag tussen 12 en 14 uur bij De Heideroos om van de volgende lunch gebruik te maken.

Als u heerlijk met vrienden of familie iets te vieren heeft of gewoon lekker uitgebreid in ons sfeervolle restaurant wilt lunchen, is dit het geschikte idee voor u.

Wij kunnen met de meeste dieetwensen rekening houden, als u dat aan ons laat weten.

Lunch

Vooraf:

Romige Italiaanse tomatensoep (Veg.)
Of
Dungesneden Parmaham met Galiameloen
Of
Champignons Dordogne, champignons gefrituurd in bierbeslag, met een zachte knoflooksaus (Veg.)

Hierbij serveren wij brood met kruidenboter en heks'nkaas.

Hoofd:

Assortiment belegde mini broodjes (vis / vlees / vega)
Sandwiches met ham en kaas
Tunnbroodrolletjes met kalfscarpaccio en oude kaas
Diverse gevulde bladerdeeghapjes met kip-kerrie, ham-kaas en saucijs
Kartoffelsalade (Veg.)
Butterfly garnalen met chilisaus

Dit serveren wij per tafel

Afsluiting:

Na afloop een kopje koffie of thee geserveerd met een diversiteit aan zoetigheden

Prijs (excl. drankjes):

Volwassenen € 19,50 per persoon
Kinderen van 4 t/m 11 jaar € 9,75 per persoon
Kinderen t/m 3 jaar gratis

Deze lunch wordt vanaf 4 personen geserveerd. Reserveren is gewenst.

Naar boven
 

Lunch

Soepen

   

Mexicoooooo (VEGA)
Romige lichtgebonden Mexicaanse maïssoep met een pepertje.

6,25

Met een staartje
Licht gebonden ossenstaartsoep met een vleugje Madeira en croutons.

6,25

Italiaanse tomatensoep (VEGA)
Romige tomatensoep van pomodori tomaten en Italiaanse kruiden.

6,25

Bij onze soepen serveren wij brood met kruidenboter en heks'nkaas.

   

Tosti's
(wij gebruiken voor onze tosti's wit Flaguette brood)

   

Tosti met ham en kaas

4,75

Tosti Hawaï met ham, kaas en ananas

5,25

Hierbij serveren wij ketchup of curry

   

Eiergerechten

   

Uitsmijter Ham en/of Kaas en een bolletje aardappelsalade

7,50

Uitsmijter meegebakken Spek en een bolletje aardappelsalade

7,50

Uitsmijter "De Heideroos" met Ham, Kaas, Parmaham en een bolletje aardappelsalade

7,50

Boerenomelet en een bolletje aardappelsalade

8,75

Omelet champignons (VEGA) met een bolletje aardappelsalade

8,75

Bij deze gerechten heeft u de keuze uit maïs of meergranen Oerbrood

   

Italiaanse bol OF een Waldkorn bol

   

Hamburger De Heideroos  100% Black Angus rund met gebakken uitjes, spek, hamburgersaus en slasalade

12,50

Pulled pork aangemaakt met teriyakisaus en slasalade

8,50

Kalfscarpaccio met Parmezaanse kaas, parade van gebroken noten, truffelcrème en slasalade

8,50

Filet Americain met rode ui, kappertjes, gekookt ei en slasalade

7,50

Gerookte Noorse zalmfilet met rode uitjes, kappertjes, heks'nkaas en slasalade

8,50

Huisgemaakte tonijnsalade met rode ui, paprika, augurk en slasalade

7,50

Oude kaas (Reypenaer) met walnoten, appelstroop en slasalade (VEGA)

6,50

Lunch gerechten

   

Twaalf uurtje vlees
Twee sneden ambachtelijk Oerbrood, geserveerd met een Bourgondische kroket, filet Americain en pulled pork aangemaakt met teriyakisaus  

9,95

Één uurtje vis
Twee sneden ambachtelijk Oerbrood, geserveerd met een garnalenkroket, huisgemaakte tonijnsalade en gerookte Noorse zalmfilet

10,95

Twee Bourgondische kroketten met keuze uit: Oerbrood OF friet

7,50

Sandwich met gerookte Noorse zalmfilet, heks’nkaas, rode ui, kappertjes en een fris aangemaakte slasalade

9,50

Sandwich gerookte kipfilet met uitgebakken spek, rode ui, slasalade en een mangodressing

 8,50

Maaltijdsalades

   

Vegetarische salade
Salade met gekarameliseerde peren en Talleggio kaas met een kruidendressing en gebroken nootjes.

11,50

Gerookte kipfilet
Op een frisse slasalade met mangodressing, geroosterde pijnboompitten en uitgebakken spekreepjes.

11,50

Rauwe ham
Rauwe Livarsjink-ham van het Limburgse kloostervarken op een salade van gemarineerde meloen. Geserveerd met een stroop van Aceto Balsamico.

12,50

Noorse zalmfilet
Warme huisgerookte en licht gegaarde Noorse zalmfilet met een hangop van citroen. Daarbij een kruidige crostini en slasalade.

13,50

Deze salades serveren wij met Oerbrood of frites

   

Plate gerechten

   

Schnitzel op Oostenrijkse wijze
Schnitzel met gebakken rösti aardappel, paprika, uien en champignons. Met oven gedroogde speklinten.

18,50

Varken in het bos
Varkenshaasmedaillons met in tempura gefrituurde oesterzwammen. Geserveerd met een Morillesaus.

18,50

Spareribs
Onze spareribs zijn smaakvol gemarineerd en tot op het bot gegaard. Wij serveren ze met een zachte knoflooksaus.

18,50

Uit de Noorse wateren
Gebakken schelvisfilet op een bedje van gepofte cherrytomaatjes. Geserveerd met een groene pestosaus.

18,50

Hoe zegt u ???? (VEGA)
Wrap gevuld met teriyaki van “De Vegetarische Slager”en groenten, afgeblust met Kikoman sojasaus en gegratineerd met oude kaas.

17,50

Bij deze gerechten serveren wij frites, gemengde salade en een bolletje aardappelsalade. Meerprijs gebakken aardappelen i.p.v. frites € 1,00

   

Naar boven

Wijnen

Huiswijnen

VdP d’Hérault, Bellefeuille, Wit
Per glas
 € 18,50
 €   3,50
VdP d’Hérault, Bellefeuille, Rood
Per glas
 € 18,50
 €   3,50
VdP d’Hérault, Bellefeuille, Rosé
Per glas
 € 18,50
 €   3,50
 Cabernet d'Anjou, Villeneuve, Rosé
Per glas
 € 19,50
 €   3,75
 Bereich Nahetal, Kabinett, Wit
Per glas
 € 18,50
 €   3,50

Witte wijnen

Château Fabre Gasparet, La Grande Courtade, Corbières, Frankrijk, 2011

 € 24,75

La Monasesca, La Marche, Verdicchio di Matelica, Italië, 2012

 € 29,75

Domaine Bichot, Viré Clessé, Bourgogne, Frankrijk, 2011

 € 29,75

Domaine Fouassier, Sancerre, Frankrijk, 2013

 € 31,75

Rode wijnen

Finca Flichman, Mendoza, Argentinië, 2014

 € 25,50

Domaine Giraud, Cuvee Marie & Francois, Côtes du Rhône, Frankrijk, 2012

 € 27,50

Bergsig Estate, Zuid-Afrika, 2012

 € 29,50

Château La Croix Meunier, St. Emilion Grand Cru, Bordeaux, Frankrijk, 2011

 € 34,50

Mousserend

Champagne, José Michel, Frankrijk, Brut

 € 47,50

Prosecco, Toso, Italië, Extra Dry

 € 27,50

Sparkling Cold Duck, 5th Avenue, Zuid-Afrika

 € 25,50

Dessertwijn

Passeur de Soleil, Muscat de Frontignan AOC, Blanc 

Per glas
 € 5,75
Naar boven

Reseveren Menukaart

Onze nieuwsbrief
Volledige naam
E-mail adres